Kad netko svoju kuharsku karijeru gradi diljem svijeta, logično je zaključiti da će dio njegove karijere biti otvaranje restorana u kojem će spojiti okuse krajeva u kojima je upijao znanje priprema hrane, učio tajne upotrebe lokalnih začina, preciznih tehnika i fuziju sastojaka, domaćih i egzotičnih.

Chopstix
Press 

'Svugdje me je bilo, jer me sve zanimalo, pogotovo kuhinje koje su u suprotnost onome na čemu sam odrastao', rekao je Vinko Marinković Vice, kuhar koji je radio na Karibima, Sjevernoj Americi, Kanadi, na elitnim jahtama ploveći po Crvenom moru, posjetivši Izrael, Jordan, Egipat... Pun dojmova vratio se u Hrvatsku 2007. godine i na Braču započeo s novitetima u ugostiteljstvu.

Vice je vlasnik restorana na otoku Braču, jedan je Chopstix u Supetru, prvi restoran sa sushijem na Braču. Nakon 4 godina velikog interesa gostiju za azijskom hranom, odlučio je otvoriti još jednu lokaciju Chopstix-a u zagrebačkom naselju Središće.

Chopstix
Press 

'Interijer restorana nismo puno mijenjali jer je u tom prostru bio restoran sa sličnom ponudom, a prostor ovakav, kakav jest priča svoju priču. Naime, Chopstix se nalazi kraj MSU u ulici Julija Knifera, nazvanoj po jednom od najznačajnijih hrvatskih umjetnika 20. stoljeća. Osnovni i prepoznatljiv motiv Kniferove umjetnosti je meandar, izveden u bezbroj varijanti i u različitim tehnikama. Zgrada u kojoj se nalazi Chopstix zove se Meandar, a jedan meandar imamo na zidu u hodniku unutar restorana', objašnjavao je chef Vice dok je na stol donosio drveni brod sa sushijem jer došlo je vrijeme za, kako je navedeno u jelovniku – Sushi time.

'Upotrebljavamo samo organsku sushi rižu, vrhunsku plavorepu tunu, svježe i kvalitetne sastojke i time se ponosim. U godinama staža upoznao sam sve dobavljače, i domaće i strane, pa znam gdje posegnuti za kvalitetnim namirnicama' dodao je Vice i naglasio da u njegovoj kuhinji rade azijati sushi majstori.

Chopstix
Press