Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODRŽIVI EVENTI SVJETSKI SU TREND: Garancija za 'wow' efekt

Autor promo

Ne želite prosječno vjenčanje ili važno obiteljsko slavlje, ne želite da vaše poslovno događanje, promocija, prezentacija ili bilo koja vrsta eventa bude osrednje i 'već viđeno'

 1-4.jpg Izvor: promo

E, tu uskače Altera, vodeća tvrtka u najmu i prodaji paviljona te organizaciji evenata i vjenčanja na otvorenom, a direktorica tvrtke Ivana Škrlec stručnjakinja je za stvaranje glamura i 'wow' efekta te predvodnica trendova kada su u pitanju eventi. Tako ne čudi što smo upravo Ivanu zamolili da nam razjasni pojam održivih i eco-friendly evenata te predstavi novitete iz event industrije.

 Glamping 3 - Dino Ninković.jpg Izvor: promo

Kada je riječ o vjenčanjima, glamur je, kaže Ivana, vječni trend i mnogi mladenci žele da njihov dan bude 'over the top', pa se najčešće kombiniraju tradicija i aktualni trendovi poput tematskih vjenčanja. Isto tako, sve su popularnija održiva vjenčanja jer današnji mladenci su ekološki osviješteni i bitno im je da njihova svadba ne ostavi negativan trag na okolišu. ‘Biraju prirodne materijale i dekoracije, biljke u teglama ili dehidrirano bilje, šatore izrađene od materijala koji se mogu reciklirati, poput onih iz našeg programa Organic Altera.

 Ivana 2 - Dino Ninković.jpg Izvor: promo

To je novitet na našem tržištu i definitivno budućnost cijele event industrije. Danas svi shvaćamo da je biti dio prirode najveći luksuz’, objašnjava Škrlec čiji potpis stoji i uz brojna vjenčanja poznatih osoba, a niti jedan zahtjev klijenata, koliko god bio neuobičajen za nju nije neizvediv, pa ni stol za mladence okružen zlatnim ribicama ili pak torta koja se spušta sa sedam metara visine.

 Silhouette 1 - Patricija Flikač.jpg Izvor: promo

Altera Glamping spoj je organskih oblina šatora i rustikalnih drvenih elemenata kao savršeni privremeni smještaj za ekološki osjetljiva okruženja, a pritom osigurava jedinstveno iskustvo prirode bez odricanja komfora i luksuza, uz pametni i održivi dizajn.

 Silhouette 2 - Patricija Flikač.jpg Izvor: promo

Baš kao i mladenci, ostali Alterini klijenti, poput turističkih zajednica, gradova i županija, sve se više okreću održivosti i organic turizmu, koji je postao potreba, a ne trend te iziskuje sinergiju svih sudionika, od lokalne zajednice do turista.

 Silhouette 3 - Patricija Flikač.jpg Izvor: promo

U cijeli proces, napominje Ivana Škrlec, poželjno je uključiti lokalne proizvođače i OPG-ove, poticati upotrebu sezonskih namirnica, pravilno zbrinjavati i smanjiti stvaranje otpada.

 Stretch 2 - Pokusam Tania.jpg Izvor: promo

'Projektom Organic Altera najavljujemo podizanje održivog smještajnog kapaciteta u vidu glamping naselja i nudimo najam organic šatora za razne evente, izrađenih od prirodnih materijala koji su sve popularniji kod nas', objašnjava Ivana Škrlec, dodajući i nekoliko savjeta za održiviji event poput pravilnog upravljanja otpadom i smanjenja njegove količine, iznajmljivanja opreme i dekoracija umjesto kupnje onih jednokratnih, dekoriranja prostora biljkama u teglama ili dehidriranim biljem, odgovornog korištenja struje i vode, iskorištavanja prirodnog svjetla i solarne energije, poticanja gostiju da stignu na lokaciju javnim prijevozom ili organiziranim grupnim prijevozom, angažiranja lokalnih dobavljača i cateringa koji zagovara zelenu politiku, primjerice, korištenjem višekratnog posuđa, količinski boljom pripremom ili donacijom viška hrane nakon eventa.

 Stretch 4 - Pokusam Tania.jpg Izvor: promo

Ukratko, održivost je novi pojam glamura i jedinstvenosti te savršen potpis svakog uspješnog eventa.

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image