Očistite svoja crijeva od toksina: Popijte ovaj napitak na prazan želudac i vidjet ćete kako se kilogrami tope

Jednostavan i prirodan način za najlakše uklanjanje bakterija i toksina iz tijela je konzumiranje ove mješavine svako jutro.

Shutterstock

'Čišćenje' debelog crijeva dobar je način reguliranja probave i čišćenja tijela od toksina. Voda je dobar način za reguliranje probave i osiguravanje dobrog funkcioniranja cijelog tijela. Najbolje bi bilo popiti šest do osam čaša mlake vode tijekom dana. Stručnjaci savjetuju i konzumaciju svježeg voća i povrća s visokim udjelom vode.

Moguće je i ispiranje debelog crijeva slanom vodom. Savjet je da dvije žličice morske soli pomiješate s mlakom vodom i popijete ovaj napitak na prazan želudac. Voda i morska sol potaknut će rad debelog crijeva u roku od nekoliko minuta.

Shutterstock 

Također, biljna vlakna snažna su pomoć pri probavi, esencijalni su nutrijenti i mogu se pronaći u voću, povrću, cjelovitim žitaricama, orašastim plodovima i sjemenkama. Oni mogu regulirati zatvor, ali i suviše aktivna crijeva.

No, otopina koja najbolje čisti crijeva je mješavina svježeg soka od limuna, jedne žličice meda i prstohvata soli koju treba pomiješati s toplom vodom i popiti ujutro natašte. Ovaj napitak dobar je način za razbuđivanje organizma i poticanje dobrog rada debelog crijeva.

Shutterstock 

Preporučuju se i sokovi od voća i povrća. Sokovi od jabuke, limuna i aloe vere učinkovit su način čišćenja debelog crijeva. Osim toga, na taj način ćemo tijelu osigurati sve hranjive tvari i vitamine koji mogu ojačati imunološki sustav.

Također, biljni čajevi tradicionalan su lijek za crijeva. Laksativne biljke poput aloe vere i korijena bijelog sljeza moćna su sredstva protiv zatvora.