NAPITAK ZA IMUNITET U KOJI SE NOVAK ĐOKOVIĆ KUNE: Ne počinje dan bez njega, prepun je vitamina i lako ga je napraviti

Novak Đoković obožava ovaj zdravi napitak.

Instagram

Ako do sada niste probali sok od celera ili ste ga vješto izbjegavali, vrijeme je da prestanete. Celer sadrži vrlo malo zasićenih masti i kolesterola. U prehrani se koriste korijen, stabljika i list, a posljednjih godina stekao je veliku popularnost.

Najveća prednost ovog napitka leži u jačanju imuniteta. Sama biljka i njezino sjeme sadrže spojeve koje nutricionisti nazivaju fitonutrijentima. Imaju snažna antioksidativna i protuupalna svojstva, zahvaljujući apigeninu i luteolinu.

Vitamin K, dobiven iz biljaka poput celera, jedan je od najučinkovitijih pomagača u zaštiti od osteoporoze i prijeloma ili puknuća kostiju. Ovaj vitamin omogućuje taloženje kalcija u kostima i sprječava nastanak osteoklasta, odnosno stanica koje razgrađuju kosti.

 Celer je sastavni dio juha i variva, a kao začin koriste se i sušene sjemenke celera. Jedan od najboljih tenisača svijeta Novak Đoković nedavno je detaljno objasnio kako se hrani, a istaknuo je da svako jutro pije toplu mineralnu vodu s limunom i limetom, kao i svježe cijeđeni sok od celera.

'Ovaj je sok pun minerala, soli i još neotkrivenih elemenata koji čiste jetru. Čini čuda, kako za mene i moju ženu, tako i za našu djecu. Međutim, ne uzimaju ga čistog, već s dodatkom krastavca ili soka od jabuke', otkrio je Novak Đoković svojim pratiteljima na društvenim mrežama.

Sok od celera možete i sami vrlo lako pripremiti kod kuće, a za to su vam potrebni samo sokovnik i nekoliko minuta vašeg vremena.

Recept pročitajte u nastavku.

Sastojci:

4 stabljike celera (uključujući lišće)
2 zelene jabuke (male)
komadić đumbira, cca 2.5 cm, oguljen
Korica pola limuna
Pola žute cikle, oguljene

Priprema:

Nasjeckajte sve sastojke na dovoljno male komade da stanu u sokovnik, uključite ga i to je to. Popijte odmah, dok je svježe!

Fotografije Novaka i Jelene Đoković pogledajte u našoj galeriji. 

Instagram Novak Đoković je u braku sa suprugom Jelenom od 2014., a zajedno su od srednje škole.