3 PIĆA KOJA SMANJUJU TRBUH: Pomažu sagorjeti kalorije, a kilogrami odlaze brže, osobito s predjela struka

Kad ste u procesu mršavljenja, 3 napitka vam mogu pomoći da izgubite nakupljene kilograme.

Shutterstock

Kad želite smršavjeti, vjerujemo da znate da su gazirana i alkoholna pića veliki ne-ne. Unos tekućine je ključan, a voda je tu vaš najbolji saveznik.

Međutim, što ako niste netko tko voli piti vodu ili je jednostavno ne dobivate dovoljno? U tom slučaju vam mogu pomoći 3 napitka koja su poznata kao dobri sagorjevači masti.

Voda s okusom

Kada se pokušavate riješiti suvišnih kilograma, vrlo je važno da je vaše tijelo hidrirano. Pijenje više vode pomaže vašem tijelu da održi pravilnu ravnotežu tekućine, zaustavlja zadržavanje vode u tijelu (jedan od najvećih uzroka 'napuhanog' trbuha) i pomaže vam da se osjećate siti (dakle, manje ćete jesti).

Unsplash 

Ako vam se ne sviđa ideja da stalno pijete običnu vodu, dodajte začinsko bilje (metvica ili bosiljak), citruse (limun, naranča, grejp, limeta) i druge niskokalorične prirodne pojačivače okusa (možete čak koristiti kriške krastavca te đumbir i kurkumu za dodatni gubitak kilograma).

Ohlađeni čaj od mente

Shutterstock 

Odlično je osvježenje u vrućem ljetnom danu, ali i superučinkovit napitak koji pomaže da imate ravan trbuh. Metvica pomaže vašem želucu probaviti masnoće, a osim toga, pomaže brže i učinkovitije probaviti masnu hranu (odresci, hamburgeri i sl.) te sprječava nadutost.

Zeleni čaj

Shutterstock 

Osim što smanjuje rizik od raka i srčanih bolesti, zeleni čaj blagotvorno djeluje na cijelo tijelo i sadrži katehine, antioksidanse za koje istraživanja pokazuju da pomažu u smanjenju sala na trbuhu.