S MAGI DIJETOM SE MOŽETE PREPOLOVITI DO NOVE GODINE: Precizan jelovnik ubrzava metabolizam i skida do 25 kg za 4 tjedna

Što veći višak kilograma imate na početku dijete to biste ih brže trebali skinuti.

Instagram

Jeste li čuli za Magi dijetu? Riječ je o planu prehrane koji je navodno dobio ime po Margaret Thatcher ili njezinoj nutricionistici, ne zna se pouzdano.

Magi dijeta je vrsta proteinske dijete u kojoj su najviše zastupljene namirnice poput jaja, mesa i ribe. Ono što je izdvaja od ostalih proteinskih dijeta je činjenica da Magi dijeta dopušta, zapravo zahtijeva, konzumaciju voća. To je njezina velika prednost, jer zbog redovitog unosa šećera kroz voće nećete imati izraženu želju za slatkim tijekom dijete, ali ni kad ona završi.

Instagram 

Ovaj plan dijete provodi se mjesec dana i podrazumijeva smanjenje broja porcija i kalorija, a potrebno je strogo pridržavanje jelovnika. Rotiranje obroka, kao i smanjivanje i povećavanje količine hrane je strogo zabranjeno, a pijenje dovoljne količine vode, najmanje 2 litre dnevno je obavezno. Uz vodu dopušteno je piti zeleni čaj za koji je poznato da djeluje na očuvanje mladosti, kao i kavu, ali bez dodatka šećera i mlijeka.

Magi dijeta osmišljena je tako da potakne brži metabolizam i potakne tijelo na sagorijevanje viška masnoća, pa biste nakon mjesec dana trebali biti mršaviji od 10 do čak 25 kilograma, ovisno o početnom stupnju pretilosti, piše Lepa&srećna.

Prvi tjedan

Ponedjeljak

Doručak: 1-2 kuhana jaja, pola naranče.
Ručak: bilo koje voće (jabuke, kruške, kivi, naranče). Voća možete jesti koliko hoćete, ali samo jednu vrstu, ne smije se miješati.
Večera: bilo koje kuhano ili pečeno meso, osim janjetine, bez soli.

Shutterstock 

Utorak

Doručak: 1-2 kuhana jaja, pola grejpa.
Ručak: kuhana ili pržena piletina bez kože.
Večera: 2 kuhana jaja, salata od mrkve, rajčice, krastavca i paprike, naranča, tost.

Srijeda

Doručak: 1-2 kuhana jaja, pola grejpa.
Ručak: tost od cjelovitih žitarica, nemasni sir, salata od rajčice.
Večera: bilo koje kuhano ili pečeno meso, osim janjetine.

Četvrtak

Doručak: 1-2 kuhana jaja, pola naranče.
Ručak: voće kao u ponedjeljak.
Večera: 2 kuhana jaja, salata od mrkve, rajčice, krastavca i paprike, bilo kakvo nemasno meso.

Shutterstock 

Petak

Doručak: 1-2 kuhana jaja, pola naranče.
Ručak: 2 meko kuhana jaja, povrće kuhano na pari po izboru: mrkva i zeleni grašak ili mahune i tikvice.
Večera: cijeli grejp, salata od mrkve, rajčice, krastavca i paprike, bijela riba (kuhana, pečena ili pržena).

Subota

Doručak: 1-2 kuhana jaja, pola naranče.
Ručak: Voće isto kao u ponedjeljak i četvrtak.
Večera: salata od mrkve, rajčice, krastavaca i paprike, bilo kakvo nemasno meso, prženo ili pečeno.

Nedjelja

Doručak: 1-2 kuhana jaja, pola grejpa.

Ručak: kuhana ili pržena piletina, salata od rajčice, povrće kuhano na pari: mrkva i zeleni grašak ili mahune i tikvice, jedna naranča.

Večera: povrće kuhano na pari po izboru: mrkva i zeleni grašak ili mahune i tikvice.

Drugi tjedan

Ponedjeljak

Doručak: 1-2 kuhana jaja, pola naranče.
Ručak: salata od mrkve, rajčice, krastavaca i paprike, bilo kakvo nemasno meso, prženo ili pečeno.
Večera: grejpfrut, 2 meko kuhana jaja, salata od mrkve, rajčice, krastavca i paprike.

Unsplash 

Utorak

Doručak: 1-2 kuhana jaja, pola grejpa.
Ručak: kuhano ili prženo meso, salata.
Večera: 2 kuhana jaja, jedan grejp ili naranča.

Srijeda

Doručak: 1-2 kuhana jaja, pola naranče.
Ručak: kuhano ili prženo meso i salata.
Večera: 2 kuhana jaja, jedan grejp ili naranča.

Četvrtak

Doručak: 1-2 kuhana jaja, pola grejpa.

Ručak: 2 kuhana jaja, bilo koji nemasni sir, kuhano povrće.

Večera: 2 kuhana jaja.

Petak

Doručak: 1-2 kuhana jaja, pola naranče.

Ručak: pržena ili kuhana bijela riba.

Večera: 2 kuhana jaja.

StoryGourmet Press 

Subota

Doručak: 1-2 kuhana jaja, pola grejpa.

Ručak: prženo ili kuhano nemasno meso, rajčica, grejpfrut ili naranča.

Večera: voćna salata od naranče, dinje, jabuke, breskve, mandarine.

Nedjelja

Doručak: 1-2 kuhana jaja, pola naranče.

Ručak: salata od rajčice, tikvice i mahune kuhane na pari, piletina, grejp.

Večera: salata od rajčice, mrkva i zeleni grašak kuhani na pari, piletina.

Treći tjedan – jede se isto za sva tri obroka

Ponedjeljak - za doručak, ručak i večeru - bilo koje voće osim banana i grožđa.

Utorak - sirovo ili kuhano povrće, osim krumpira.

Srijeda - bilo koje voće osim banana i grožđa.

Četvrtak - riba u bilo kojoj količini, zelena salata ili kupus, povrće, osim krumpira.

Petak - nemasno kuhano ili prženo meso ili piletina, kuhano povrće, osim krumpira.

Subota - bilo koje voće osim banana i grožđa.

Shutterstock 

Četvrti tjedan

Hrana se može jesti cijeli dan u bilo koje vrijeme, ali bez dodataka. Podijelite sami u tri obroka:

Ponedjeljak - Pileća prsa, konzerva tune, 4 krastavca, 4 rajčice, tost od cjelovitih žitarica i grejp.

Utorak - 4 kriške nemasnog mesa, 4 krastavca, 3 rajčice, tost od žitarica, naranča, jabuka.

Srijeda - 200 g svježeg sira, kuhano povrće osim krumpira, 2-3 krastavca, 2 rajčice, 1 naranča.

Četvrtak - Pileća prsa, krastavac, 3 paradajza, tost, grejpfrut.

Petak - 2 tvrdo kuhana​jaja, 3 rajčice, rajčica, krastavac, mrkva, paprika i salata od grejpa.

Subota - 2 komada kuhanih pilećih prsa, 100 g nemasnog sira, 2 krastavca, 2 rajčice, čaša jogurta, naranča.

Nedjelja - 2 konzerve tunjevine, 2 krastavca, 2 rajčice, tost, kuhano povrće osim krumpira i grejpa.