Domaći eliksir štiti crijeva i smanjuje nadutost: Rješenje za bolju probavu od sastojaka koje već imate

Ako osjećate da su vam crijeva 'usporila', budite se napuhnuti i umorni, ovaj eliksir je pravo rješenje za vas.

Shutterstock

Za pripremu eliksira koji čisti crijeva i potiče probavu trebat će vam samo nekoliko sastojaka koje vjerojatno već imate u svojoj kuhinji, a to su: jabučni ocat, češnjak, čili ili domaća ljuta papričica, đumbir, hren i kurkuma.

Priprema ovog napitka vrlo je jednostavna, a već nakon prve upotrebe primijetit ćete promjene u vidu više energije, bolje probave i ravnijeg trbuha.

Prije upotrebe bilo kojeg prirodnog lijeka, pa tako i ovog eliksira, svakako se posavjetujte sa svojim izabranim liječnikom.

Shutterstock 

Recept za domaći eliksir

Sastojci:

7 dcl jabučnog octa
1/4 šalice sitno nasjeckanog češnjaka
2 sitno nasjeckane ljute papričice
1/4 šalice naribanog đumbira
2 žlice naribanog hrena
2 žlice kurkume u prahu

Shutterstock 

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke osim jabučnog octa u posudi. Zatim ih prebacite u staklenku od jedne litre i do vrha zalijte jabučnim octom. Zatvorite i sve malo protresite. Ostavite staklenku na suhom i hladnom mjestu dva tjedna i povremeno protresite.

Nakon dva tjedna procijedite tekućinu iz staklenke kroz čistu gazu i cjedilo. Gazu dobro ocijedite da iscijedite sav sok. Ovaj eliksir ne morate držati u hladnjaku, a može dugo stajati.

Korištenje:

Stavite malo eliksira u usta, držite ga neko vrijeme u ustima, a zatim progutajte. Za najbolji učinak pijte ga bez dodavanja vode, piše 24 sata