Spašava zglobove, kosti i narodni je lijek za osteoporozu: Nakon 50. ovu namirnicu obavezno uvrstite u prehranu

Namirnica o kojoj rijetko kad razmišljamo ima brojne dobrobiti za tijeko, neki je čak nazivaju lijekom.

Shutterstock

Kad uđete upedesete, događaju se brojne promjene u tijelu, a jedna od težih stvari koje dolaze sa starenjem su problemi sa zglobovima i kostima. 

U pedesetima hrskavica i vezivno tkivo u zglobovima počinju se trošiti velikom brzinom.

Narušena je i kvaliteta kostiju, a zbog gubitka kolagena koža počinje starjeti. Kako bi se sve to spriječilo postoji rješenje, a to je želatina.

Shutterstock 

Glavna zdravstvena dobrobit želatine je jačanje zglobova i kostiju. I liječnici ga preporučuju svim pacijentima koji boluju od bolesti koštano-zglobnog sustava.

Vrlo je dobar prirodni lijek za obnovu hrskavice, a pozitivno djeluje i na tetive, kosti i nokte. Posebno je pogodna za obnavljanje hrskavice u koljenu.

Osim toga, izuzetno je dobar za jačanje srčanog mišića. Regulira metabolizam, poboljšava pamćenje, blagotvorno djeluje na kožu i daje joj elastičnost.

Shutterstock 

• Najbogatija je kolagenom i njemu duguje sva svoja ljekovita svojstva. Osim toga, bogat je prolinom, glicinom i proteinima.

• Bogata je kalcijem, a uz to i vitaminom D koji povećava gustoću kostiju.

• Kad govorimo o prirodnim lijekovima za osteoporozu, to je odličan izbor.

• Djeluje na kožu tako što potiče regeneraciju stanica, daje joj ujednačen ten, elastičnost i sjaj.

Goveđa želatina sadrži minerale koji nedostaju u prehrani, a koji su od velike važnosti za zdrave zube i nokte.

Shutterstock 

Kao što smo istaknuli, u pedesetima kvaliteta kostiju počinje opadati, pa da biste izbjegli prijelome, morate piti jednu šalicu želatine dnevno.

Primjena:

Organizmu želatinu možete osigurati tako da 1 žlicu pomiješate s jogurtom i popijete tijekom obroka.

Najvažnije kod odabira želatine je da ona bude goveđa, a ne biljnog porijekla, kako bi bila učinkovita, piše Stil