Japanska vodena dijeta za mršavljenje: Spriječava zadržavanje tekućine u tijelu i čisti organizam

Ovako funkcionira vodena dijeta za izbacivanje tekućine iz organizma.

Shutterstock

Zadržavanje vode u tijelu, celulit te natečeni trbuh i noge muče mnoge žene, osobito u vrućim danima. Za rješavanje takvih problema Japanci koriste vodu, no njihov je dnevni ritam unosa tekućine vrlo specifičan. Pravila se možda čine malo kompliciranima, ali kada se naviknete na njih, moći ćete ih lako primijeniti.

Pravila japanske vodene dijete

Voda treba biti hladna, ali ne ledena kako ne bi iritirala želudac. Ako je voda u vašem području puna kamenca, prvo je pročistite.

Shutterstock 

Počinje s četiri čaše vode koje se piju na prazan želudac, s kratkom pauzom između njih. Polako pijuckajte vodu, a ako vam je - u početku - ova količina previše, smanjite je dok se ne naviknete.

Nakon 45 minuta doručkujte, a zatim tijekom dana uvijek napravite onu dugu pauzu između čaše vode i obroka – ručka i večere. Jedino kad je međuobrok u pitanju, voda se pije 15 minuta ranije. U ovoj dijeti voda se ne pije nakon jela, najmanje dva sata.

Unsplash 

Osim što izbacuje višak vode iz tijela, vjeruje se da ova praksa blagotvorno djeluje i na kožu, čineći je elastičnijom. Limfni sustav bolje radi, a krvni tlak se može regulirati, piše Lepa&Srećna.

Što se tiče prehrane Japanaca, ona se također smatra jednom od najzdravijih na svijetu pa nije iznenađujuće što se u toj zemlji nalazi jedna od 5 plavih zona u kojima žive najzdraviji i najdugovječniji ljudi.

Njihova se prehrana znatno razlikuje od zapadnjačke te je slična kao mediteranska, utemeljena na namirnicama poput ribe, školjki , riže, soje, algi... Popularnost je stekla i tzv. japanska dijeta koja obećava gubitak od 8 kilograma u 14 dana.