Obvezno se riješite ovih loših navika: Ove dvije česte greške nakon jela usporavaju mršavljenje

Dijetetičari tvrde da neke greške koje radimo nakon jela mogu dodatno usporiti mršavljenje te otežati cijeli taj proces.

pexels

Svi koji imaju problema s viškom kilograma znaju koliko je teško smršavjeti i da to zahtijeva mnogo truda, motivacije, discipline, ali i odricanja.

Dijetetičari tvrde da neke greške koje radimo nakon jela mogu dodatno usporiti mršavljenje te otežati cijeli taj proces.

Jedna od tih grešaka je odlazak u krevet odmah nakon jela. To može izazvati nelagodu u trbuhu i dovesti do nadutosti. Također, jedenje kasno navečer može uzrokovati poteškoće sa spavanjem, poremetiti ciklus spavanja, ali i sabotirati mršavljenje.

pexels 

Stručnjaci ističu da je preporučljivo pričekati najmanje dva sata nakon večere, prije nego što odete u krevet.

Druga greška za koju su mnogi od nas krivi jest jedenje voća odmah nakon glavnog jela. Prema studijama, zdravo je konzumirati voće između obroka, ali u razmaku od najmanje sat vremena.

Voće koje se pojede odmah nakon obroka neće se pravilno probaviti, što znači da se hranjive tvari u voću neće apsorbirati u tijelu. Samim time, voće odmah nakon obroka neće biti korisno za zdravlje, a može dovesti i do nakupljanja kilograma.

Shutterstock