Tajne narodne medicine: Voda s ovim voćem čisti jetru kao rukom i poboljšava probavu

Napitak koji su naše bake koristile za čišćenje jetre lako se radi.

Shutterstock

Danas imamo sve prednosti moderne medicine, no to ne znači da trebamo zaboraviti mudrosti narodnih lijekova na koje su se naši preci oslanjali tisućama godina. U našoj narodnoj medicini postoje različiti napici koji pozitivno djeluju na organizam.

Jedno od najpoznatijih pića je voda s grožđicama koju su naše bake koristile za čišćenje jetre. Napitak od grožđica može vam brzo prijeći u naviku jer ćete već za nekoliko dana primijetiti promjene na tijelu.

Čisti jetru i poboljšava probavu

Ovaj napitak navodno pomaže u izbacivanju štetnih tvari iz organizma te čisti jetru, poboljšava probavu, smanjuje želučanu kiselinu, ubrzava mršavljenje i daje energiju. Potrebno vam je 400 ml vode i 150 grama grožđica. Po mogućnosti birajte tamnije grožđice jer su prirodne, savjetuje Krstarica.

Shutterstock 

Kako se pravi ovaj napitak?

Zakuhajte vodu pa dodajte grožđice koje ste dobro oprali. Kuhajte 20 minuta. Procijedite i popijte. Možete jesti grožđice. Ako želite jači učinak, ostavite grožđice u vodi preko noći na ugašenom štednjaku. Ujutro vodu procijedite i zagrijte prije ispijanja.

Ovaj napitak se pije jednom mjesečno 4 dana. Tekućina se pije odjednom, uvijek na prazan želudac barem pola sata prije doručka.

Za što su dobre grožđice?

Grožđice pomažu u apsorpciji različitih hranjivih tvari u organizmu, uključujući vitamine i minerale te tako poboljšavaju naš imunološki sustav.

Shutterstock 

Također su veoma bogate vlaknima i tako pomažu u čišćenju probavnog trakta. Čiste toksine i druge otpadne materije iz gastrointestinalnog trakta i tako održavaju njegovo zdravlje.

Pune su kalcija koji pomaže u jačanju zuba i kostiju, a sadrže i bor koji pomaže pri apsorpciji kalcija i stvaranju koštane mase, što je izuzetno korisno u prevenciji koštanih oboljenja poput osteoporoze.