Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VRUĆE KAPLJICE KOJE ĆE VAS SPASITI: Zašto su one bitnije nego što mislite?

Nakon što se uvjerite u sve prednosti tuširanja i dugih kupki, razumjet ćete koliko su vruće kapljice dobre za vaše tijelo i um

cover-collage1(104) Izvor: Shuterstock

Postoji li išta privlačnije od osvježavajućeg tuširanja ljeti? Stručnjaci spremno odgovaraju - topla kupka u jesen. Užurbani život i radne obaveze najčešće ostavljaju vremena samo za osnovnu higijensku naviku u obliku brzog tuširanja, a pripremanje kupke zvuči kao prevelik dnevni luksuz.

Međutim, kupanje od davnina ima svoju vrijednost, i to s punim pravom. Nakon Rimljana koji su ih proslavili, terme su tijekom povijesti bile mjesto okupljanja, druženja i zabave, ali prije svega relaksacije koja jednostavno obogaćuje život.

Kupke prisiljavaju na mentalno isključivanje iz svakodnevice i prebacivanje fokusa na isključivo vaše potrebe.

 Izvor: Story Press

Već je priprema kupke svojevrstan ritual koji pobuđuje osjetila odabirom različitih bombi ili soli za kupanje te toplinom vode. Za kvalitetu kožne barijere optimalno je kupati se jednom do dvaput tjedno u mlakoj vodi, ali što je voda toplija, oslobađa se više endorfina koji odmah popravljaju raspoloženje.

Teaology , sol za kupanje 29,90 kn
Izvor: Story Press

Također, kupanje od minimalno 20 minuta potiče oslobađanje hormona oksitocina koji inače nastaje kad provodimo vrijeme s ljudima koje volimo. Zbog toga kupke imaju iznimno pozitivan učinak na anksioznost i depresiju, kao i na ublažavanje stresa.

Preporučuju se i nakon iscrpljujuće tjelovježbe jer opuštaju zgrčene mišiće, a pomažu i kod nesanice jer spuštaju razinu topline tijela, što je optimalno da se utone u san.

Ako kupanje nije opcija, povremeno si priuštite jedinstveno iskustvo pod tušem biranjem proizvoda za tuširanje zanimljivih tekstura s aromaterapeutskim djelovanjem. Opuštanje je zajamčeno!

 Izvor: Story Press

Magazin

Royals