Kad je riječ o promjeni frizure, a pogotovo ako se radi o prelasku na puno kraću duljinu nego inače, često oklijevamo. Ipak, pronašli smo kratke frizure koje će izgledati cool i urbano, a uz to s lica 'skidaju' godine.

Također, ove frizure ne zahtijevaju previše truda i vremena ispred ogledala niti posebne vještine stylinga

Pogledajte sedam kratkih frizura koje će vas navesti da odmah zakažete termin kod frizera...

1. Ultra kratka kosa

Vrlo kratka kosa po uzoru na Zoe Kravitz pristajat će onima s nešto jačom kosom koji žele naglasiti crte lica.

2. Kratki bob

Strog, ali seksi - klasičan ravni bob također pruža bezbroj mogućnosti za oblikovanje - s razdjeljkom na stranu ili na sredini uvijek će izgledati cool, čak i kad vam kosa počne rasti.

Klasični i ultramoderni bob je vječna frizura
Unsplash/ Keren Fedida 

3. Retro vibracija

Malo glamura nije naodmet – stoga za posebne prilike odaberite bob s vrhovima uvijenim prema unutra i šiškama sa strane. Izgledat ćete kao filmska zvijezda.

Moderna bob frizura sa šiškama daje glamurozan filmski izgled
Instagram 

4. Kratka shag frizura

Frizura u koju su se 2021. zaljubile hrabre djevojke, među kojima je i Miley Cyrus, i dalje ostaje u trendu. Kombinacija duljeg 'shaga' i kraće 'fudbalerke' stvorena je za žene sa stavom.

5. Zalizana kosa unatrag

Bez obzira na to koju kratku frizuru imate, ova verzija učinit će da izgledate neusporedivo elegantno i šik. Uz dobar tutorial, ovakvu ćete frizuru lako napraviti i sami.

6. Kovrče

Kovrčavi bob koji naglašava meke crte lica izgleda nevjerojatno šik u bilo kojoj dobi. Nikada nije bila popularnija pa ako ste u nedoumici, sada je pravo vrijeme da ugovorite termin kod frizera.

Kovrčava kosa je uvijek ženstvena i šik
Unsplash/ Omid Armin 

7. Boje i accessories

Generacija Z ne može zamisliti život bez cirkona i ukrasa za kosu, baš kao i bez pramenova u raznim bojama – od ljubičaste do zelene. Ako volite ekscentričan izgled, slobodno s poigrajte s bojama i ukrasima, nećete pogriješiti.