Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity
17.08.2019. / 16:02 16:04

Preminula članica kraljevske obitelji

Autor T.O.
17.08.2019. / 16:02 16:04
Autor T.O.
17.08.2019. / 16:02 16:04

Dvor je zavijen u crno

Princeza Christina, članica nizozemske kraljevske obitelji, preminula je u 72. godini, javlja Mirror. Princeza čija je starija sestra bivša nizozemska kraljica Beatrix, preminula je u palači Noordeinde u Haggu nakon bitke s rakom kostiju. Inače, Christina je bila najmlađa od četvero djece pokojne kraljice Juliane i njezinog supruga princa Bernharda.

Izvor: Profimedia

U objavi na Twitteru koju su napisali članovi kraljevske obitelji stoji da je princeza bila 'dobroćudna i da je imala snažnu osobnost'. Christina je rođena djelomično slijepa i želja njezine majke da potraže pomoć iscjelitelja koji će ju izliječiti pomoću molitve, dovela je obitelj u financijsku krizu pedesetih godina prošlog stoljeća.

Izvor: Profimedia

Princeza Christina nije voljela biti izložena javnosti, a ona i njezin bivši suprug Jorge Guillermo, sin kubanskog liječnika, imali su troje djece, sinove Bernarda i Nicolasa te kćer Julianu. Par se razveo 1996. godine, a zbog razvoda je princeza izgubila pravo na kraljevsku krunu, ali je dobila pravo odseliti iz Nizozemske. Između ostaloga, živjela je u Italiji, Americi i Kanadi, a posljednje godine života provela je u Londonu.

NAJNOVIJE

loader