Iako je u Hrvatskoj najpoznatija po osebujnom modnom stilu i zanimljivim odjevnim kreacijama, Olja Vori zapravo je jedna od rijetkih supruga sportaša koja je karijeru odlučila graditi izvan mode. Točnije, u prosvjeti. Supruga jednog od najtrofejnijih rukometaša, Igora Vorija, posljednjih nekoliko mjeseci predaje na Zdravstvenom veleučilištu Zagreb čija je misija, kako stoji na internetskoj stranici, organizirati i izvoditi najkvalitetnije studijske programe na stručnoj razini zdravstvenog obrazovanja i tako pridonijeti unapređenju zdravstvenih i etičkih standarda, kvaliteti zdravstvenih usluga, humanijim odnosima u zdravstvu, zaštiti prava pacijenata te zdravstvu u čijem se središtu nalazi pacijent. 

Riječ je o jednoj od tri najpoželjnije visokoškolske ustanove u Republici Hrvatskoj, osnovanoj prije 52 godine, koju je pohađala i Olja. Naime, 36-godišnja Splićanka upravo je ondje stekla titulu diplomirane medicinske sestre, a svoje znanje danas prenosi mlađim kolegama. 

- Već sam neko vrijeme zaposlena na Zdravst­venom veleučilištu Zagreb, gdje sam i završila diplom­ski studij. Dakle, zaposlena sam u struci i u profesiji koju volim. Predajem na studiju Sestrinstvo - kaže Olja koja na tom studiju predaje zdravstvenu njegu, ali i neke druge predmete. 

- Volim prenositi znanje drugima, to mi se sviđa i u tome se vidim i u budućnosti - ističe. Stoga ne čudi što intenzivno razmišlja o daljnjem školovanju. 

- Kad je riječ o dodatnom školovanju, svakako planiram u dogledno vrijeme upisati doktorski studij. To je sljedeća stepenica u mom školovanju. Osim toga, intenzivno pratim novitete u zdravstvu jer je to profesija u kojoj moraš neprestano biti u tijeku sa svime što se događa. Zapravo, tako je u svim profesijama, ne samo u ovoj - kaže Olja koja zbog toga redovito sudjeluje u raznim konferencijama i seminarima. 

Upravo se prošli vikend vratila s konferencija održanih u Opatiji. Riječ je o 18. konferenciji medicinskih sestara i tehničara te Konferenciji sportske medicine s međunarodnim sudjelovanjem koju je  organiziralo upravo Zdravstveno veleučilište u Zagrebu, a cilj je bio okupiti na jednome mjestu stručnjake i znanstvenike iz područja sporta i sportske medicine kako bi razmijenili znanja, poboljšali suradnju i razvili nove ideje. U ime Hrvatskog rukometnog saveza konferenciji su prisustvovali i bivši rukometaši Davor Dominiković te Igor Vori kojem je iskazana još jedna čast. 

- Aktivni sudionik konferencije bio je i Igor, a imao je čast biti izaslanik hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović - objasnila nam je Olja, koja se sa suprugom i djecom, šestogodišnjom Nikom i devetogodišnjim Petrom, prije tri godine  trajno nastanila u Zagrebu. 

Naime, Igor se tada iz Francuske vratio u rukometni klub PPD Zagreb, gdje je ljetos i završio igračku karijeru. No ostao je u struci te se, kao i supruga, uhvatio ukoštac s novim poslovnim izazovima. Imenovan je sportskim direktorom muških selekcija Hrvatskog rukometnog saveza pa zahvaljujući toj dužnosti i dalje aktivno sudjeluje u događajima vezanim uz domaći rukomet. 

- Dobro se snašao, i dalje je uz parket, ali sjedi na klupi, i dalje redovito trenira, i dalje je apsolutno u rukometu, ali jedino ne nosi više dres - kaže Olja i ističe kako se cijela obitelj odlično prilagodila životu u Zagrebu. 

- Nema razlike, kako smo funkcionirali u Parizu, tako funkcioniramo i kamo god odemo - istaknula je Olja Vori.