Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Janica Kostelić za Story: 'Jako se veselim dolasku sina'

Autor Nikolina Kunić
Autor Nikolina Kunić

Najbolja skijašica svijeta u povijesti skijanja i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport susreće se s novim životnim razdobljem

Teško je i nabrojiti sve njezine uspjehe - tri zlata na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju, zlato na Olimpijskim igrama u Torinu, pet zlata na Svjetskim prvenstvima u St. Moritzu i Bormiju, a u vitrini čuva i tri Velika kristalna globusa sa Svjetskih skijaških kupova.

No zacijelo se ništa od svega toga ne može usporediti s osjećajem koji je Janicu Kostelić preplavio kada je doznala da će postati majka. Kako ekskluzivno doznajemo, u obitelj Kostelić početkom sljedeće godine stiže još jedna muška prinova, a najbolja skijašica svijeta u povijesti skijanja i danas državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport iznimno se veseli novom životnom poglavlju. Osjeća se odlično pa i dalje nesmetano obavlja svoju dužnost. Nedavno je sudjelovala na 15. konferenciji Vijeća Europe ministara zaduženih za sport održanoj u Tbilisiju, na kojoj su ministri raspravljali o zaštiti ljudskih prava u sportu i borbi protiv korupcije u sportu. Početkom listopada s bratom Ivicom Kostelićem gostovala je na Pravnom fakultetu u Rijeci, gdje su sa studentima raspravljali o važnosti sporta, govorili o projektu ‘BeActive’, karijeri vrhunskih sportaša i izazovima s kojima se susreću nakon završetka karijere. Pregršt posla obavljala je i u rujnu pa se čini da će s obavezama usporiti tek sada. 

Izvor: Story
- Iako je s trudnoćom sve u najboljem redu, ipak ću morati raditi malo lakšim tempom. Naravno, ostajem na svojoj funkciji državne tajnice, a poslove ću i dalje obavljati onoliko koliko mi to nove okolnosti budu dopuštale. No sigurna sam da ću uspjeti uskladiti privatne i poslovne obveze. Jako se veselim što će nam u obitelj Kostelić doći još jedan dečko, pa će nećaci imati novog partnera za igru - kratko nam je rekla Janica, koja se i dalje drži odluke da privatan život ne želi dijeliti s javnosti pa će svu svoju sreću zadržati isključivo u krugu obitelji i prijatelja.

Izvor: Story
Stoga ni u ovom slučaju ne želi otkrivati nikakve druge detalje. Uspješna 36-godišnja Zagrepčanka oduvijek je usklađivala privatni život i javne istupe te izbjegavala pretjeranu medijsku znatiželju. Otvorenije je govorila samo o jednoj vezi, onoj s Riječaninom Borisom Ivančićem kojega je upoznala 2005. godine. Upravo je zbog ljubavi, kako je govorila, ali i zbog zdravlja, na proljeće 2007. objavila da se oprašta od profesionalnog skijanja. Naime, njezine velike sportske uspjehe nisu zaobilazile česte ozljede i zdravstveni problemi - operirala je slijepo crijevo, 2004. odstranjena joj je štitnjača, a iste godine operirano joj je i desno koljeno.


- Lijepo je kada se ujutro probudiš i pomisliš: “Danas ne moram ništa, mogu raditi samo ono što želim”. Kad se čovjek dugo bavi nečim što voli, nije lako odlučiti stati. Ali nisam stroj... Pauza će mi dobro doći, sretna sam, ra-dim stvari koje prije nisam, uživam u životu. živim takozvanim normalnim životom i lijepo mi je. Ustajem dosta kasno, oko 10.30, popijem kavu i dane provodim u druženju s bliskim ljudima... - rekla je tada Janica koja se preselila u Rijeku, gdje je otvorila kozmetički salon. 

Izvor: Story
Nakon prekida veze ponovno se posvetila skijanju, ali ovaj put isključivo kao pomoć bratu Ivici kojega je pratila na njegovim natjecanjima i pružala mu podršku. Tako je navodno i upoznala Nijemca Daniela Heimerla s kojim se u siječnju 2010. pojavila na slalomskoj utrci Snježna kraljica na Sljemenu. Bila je to njezina posljednja javnosti poznata veza, a otkako su se naša legendarna skijašica i asistent jednog od koordinatora FIS-a razišli u kolovozu 2011., njezin je privatni život postao prava enigma. Premda je mnogo godina provela pod svjetlima reflektora, a njezino ime i postignuća odavno su premašili hrvatske okvire, Janica je i dalje skromna i samozatajna, jedna od rijetkih osoba koja zazire od fotografa i nimalo ne uživa u slavi koju je stekla. Kada su je jednom prilikom pitali razmišlja li o pisanju autobiografije, odgovorila je: “Zašto? Pa meni se nije dogodilo ništa nevjerojatno”. Stoga vjerujemo da će, s obzirom na to koliko njezina majka ističe da je Janica brižna i posvećena obitelji, rođenje njezina prvog djeteta itekako biti kruna i najveći uspjeh u njezinu životu.

Najčitanije

Najnovije

loader