Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VELA LUKA Oliver dočekan uz pljesak i pjesmu

Autor A.P.

Dostojanstveni ispraćaj legendarnog pjevača

 Izvor: Pixsell

Lijes koji je iz Splita, od gata Sv. Nikole, uz pljesak, suze i pjesmu, katamaranom Jadrolinije kojeg je osigurala Vlada Republike Hrvatske isplovio prema voljenoj Vela Luci, u pratnji brodova Lučke kapetanije, MUP-a, dvije topovnjače Hrvatske Ratne Mornarice, uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala, jučer je u večernjim satima na otoku Korčuli dočekan dostojanstveno i mirno. 

 Izvor: Pixsell
Kako prenosi Slobodna Dalmacija, riva ovog malog otočka mjesta bila je prepuna ljudi koji su na zvuk tužnih sirena koje su najavile dolazak njegovog katamarana oko 22 sata, uz veliki pljesak koji je trajao nekoliko minuta dočekali svog kapetana. Kroz špalir koji su napravili mladići iz velolučke Kumpanije, prošla je Dragojevićeva uža rodbina, članovi grupe "Dupini" s kojima je često nastupao, Gibonni, Tomislav Mrduljaš i cijeli niz poznatih lica s hrvatske estrade koji su se došli oprostiti od ovog glazbenog velikana. 

 Izvor: Pixsell
U njegovoj omiljenoj Veloj Luci mještani su još od nedjelje palili svijeće i ostavljali cvijeće ispred Oliverove rodne kuće, a jučer su se okupili ne bi li posljednji put uputili pozdrav svom sugrađaninu i doajenu hrvatske glazbe koji je na kulturnoj baštini ove zemlje ostavio neizbrisiv trag. Ovdje su u njegovu čast pripremili doček dostojan njegove veličine i značaja za Hrvatsku. 

 Izvor: Pixsell
Danas će se oko 18 sati održati pogreb po lokalnim običajima na mjesnom groblju svetog Roka, u Veloj Luci. 

Jučer se u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu, u 11 sati održala komemoracija na kojoj su se stegnutih srca, uz dirljive riječi i suze, od Olivera oprostili članovi njegove obitelji, prijatelji, suradnici i državni dužnosnici. 

 Izvor: Pixsell

Magazin

Royals