Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

SPLITSKI FESTIVAL Trijumfirali Spalato, Karan i klapa Sveti Juraj HRM-a

Autor I.K.K.
Autor I.K.K.

Antonija Doria se rasplakala

Nakon fenomenalne prve večeri s koncertom Petra Graše i druge, emotivne večeri posvećene legendi Mati Miši Kovaču, u sinoć održanoj trećoj i finalnoj večeri 59. Splitskog festivala apsolutni pobjednici bili su Goran Karan, Tedi Spalato i klapa Sveti Juraj HRM-a koji su osvojili prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda, Zlatni val, jednako kao i prvu nagradu publike, Zlatni galeb, za njihovu pjesmu 'Kuća naše pisme'. 'Prvo Tedi tebi fala, fala i momcima iz HRM-a, osobito mi je drago šta smo svi skupa imali priliku pivati sinoć Miši. Prokurative su kuća naše pisme i jedino smo je odavde mogli otpivat, fala na svemu...', zahvalio se Gorana Karan nakon primanja nagrada. 

Srebrni val stručnog suda kao drugoplasirane je nagradio duet Alke Vuice i Nene Belana 'Vrijeme za nas', a srebrni galeb ili druga nagrada publike pripala je klapi Rišpet i pjesmi 'Ja samo za te živim'. Treća nagrada suda išla je pjesmi 'Na kušinu dite plače' koju je izveo Ibrica Jusić, dok je publika nagradila Miju Dimšić i Marka Tolju za njihov duet 'Sva blaga ovog svijeta'. 

Izvor: Facebook

ZAMP je dodijelio nagradu za najizvođeniju pjesmu s lanjskog Splitskog festivala, koja je pripala Giulianu za skladbu 'Sedam dana tjedno', a za poseban doprinos hrvatskoj glazbi i kulturi nagrada je posthumno otišla Đeli Jusiću, a primio ju je njegov sin Đelo. 'Otac je volio Split i bio bi izuetno ponosan na ovu nagradu!', rekao je. Festival je nagradio i najbolji styling, i to onaj Ivane Kovač, čija je pjesma 'Ti' odnijela nagradu ocjenjivačkog suda novinara. Najboljim debitantom proglašen je Marko Kutlić, koji je pjevao 'Samo ljubav', a nagradu za najbolji aranžman osvojila je pjesma 'Sad je dosta' Ivana Popeskića, u izvođenju Ive Perkušića. Nagradu za najbolje stihove primili su Zoran Šerbedžija i Alka Vuica za pjesmu 'Vrijeme za nas', dok je nagradu za najbolju interpretaciju osvojila Antonija Doria za pjesmu 'Voli me kakvu me znaš'. Emotivno dirnuta, primajući nagradu Antonija se od sreće rasplakala.