Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nives Ivanišević: 'Goran mi je velika podrška'

Koliko joj se život promijenio otkako se udala za teniskog asa Gorana Ivaniševića i postala majka sina Olivera, u emotivnom i toplom razgovoru samo za Story otkriva voditeljica na narodnom radiju, 36-godišnja Nives Ivanišević

 Izvor: Dražen Kokorić

Da proživljava najljepše razdoblje života, nimalo ne krije 36-godišnja Nives Ivanišević koja je početkom rujna prošle godine rodila sinčića Olivera. S mališanom uživa u svakom trenutku, a sreća je najveća kada je uz njih njezin suprug, bivši tenisač i osvajač prestižnog Wimbledona Goran Ivanišević, s kojim je u braku od prosinca 2017. godine. Koliko je uz njega lako i zabavno odgajati mališana, u prvom velikom intervjuu otkako je postala mama opisuje voditeljica na Narodnom radiju. Još će nekoliko mjeseci provesti na rodiljskom dopustu, ali veseli se povratku na posao, a tko će tada čuvati Olija, ne brine se jer, kako opisuje, svi se bore tko će ga više maziti i tko će se s njim više igrati.

 Izvor: Dražen Kokorić

Story: Prije nešto više od pola godine rodili ste sina Olivera, kako biste opisali to razdoblje?

Trudnoća je posebno razdoblje, drugo stanje i u glavi i u tijelu. Sve te nekako priprema za dolazak toga malog svemira i činjenicu da će sve biti malo drukčije. Zanimljivo je jer naučiš mnogo toga o sebi i želiš promijeniti neke stvari kako bi bio što bolji primjer nekome tko tek otkriva svijet. Najviše me veseli to što imam priliku nekome sve pokazati prvi put, prenijeti mu lijepe stvari i vrijednosti koje su moji usadili u mene. Najvažnije su prve godine djetetova života i ako mu se tada uspiju pružiti samo ljubav, veselje i mir, mislim da će mu kasnije biti lakše u životu jer će biti sigurniji u sebe.

Story: Koje su vrijednosti vaši roditelji usadili u vas i sada ih prenosite svom mališanu?

Nekoliko mi je stvari jako važno u životu pa ću to nastojati prenijeti svome djetetu. Prije svega to je vrijednost obitelji i prijatelja, a na odnosima treba raditi i uvijek biti tu za one koje volite. Kada nemaš s kim dijeliti radost, taj osjećaj nije potpun, a bez svojih najbližih jednostavno ne mogu. Važno je i naučiti da ljepota nije ono kako izgledaš, nego kako se odnosiš prema drugima, osobito prema onima koji su u nekom trenutku slabiji od tebe. Zatim da ne trebaš biti najbolji u svemu, ali da uvijek trebaš dati sve od sebe. I da nema laganja, jer je bilo kakva istina bolja od laži.

Story: Koji je dosad bio najljepši trenutak s Oliverom, ako se uopće može izdvojiti samo jedan?

Najljepši trenutak u životu bio je kada su mi Olivera stavili na prsa i kada se on smirio. To je trenutak u kojem sam se ponovno rodila i ne može se mjeriti ni s jednim prije. 

 Izvor: Dražen Kokorić

Story: Je li bilo i nekih teških?

Ima mnogo izazovnih trenutaka s bebom u kojima pomisliš da sve radiš pogrešno. Mislim da je tada najvažnije voditi se onom - mama zna i mama osjeća što je najbolje. Malo više vjere u sebe i svoj instinkt i ništa nije nerješivo. 

Story: Koliko vas je majčinstvo promijenilo?

Mislim da me naučilo da više uživam u trenutku, da se brže spremam i da budem mirnija i opuštenija. Beba jako osjeti energiju oko sebe pa se trudim da od mene osjeća pozitivu i mir, naravno, i golemu ljubav. Mislim da je majčinstvo u meni produbilo i zaštitnički stav, ali me nekako i smekšalo.

Story: Je li ponekad ipak teško ostati smiren? Kako rješavate stresnije situacije? 

Da, osobito neiskusnoj mami kada vidi opasnost u nečemu. Tu dosta radim na sebi, pa kada se dogodi neka stresnija situacija, pred Oliverom nastojim biti potpuno mirna, ali kada on zaspi, procesuiram što se dogodilo. Srećom, nije bilo puno takvih situacija. 

Story: Kakav je Oliver beba?

Divan je, mali istraživač, šarmer... Susjeda kaže i da je malo ‘dišpetozan’ i da se to odmah vidi. Imali smo priliku putovati s njim i baš me oduševio u tim novim situacijama. Super je što bebama nije tako lako narušiti rutinu, ako je ona dobro postavljena, pa se čak i lakše od odraslih svemu prilagođavaju.

 Izvor: Robert Gašpert

Story: Nedavno ste se vratili s Maldiva, je li bilo teško otići na tako dug put s bebom? Koliko je tu potrebno dodatnog planiranja?

Iskreno, bilo me malo strah kako će sve proći. No čim smo krenuli, vidjela sam da Oli uživa gdje god bio, samo da je s nama. Razgle­da­vao je aerodrom i bio jako dobar, a čim smo poletjeli, zaspao je. Nisam ponijela previše stvari jer je prijateljica probila led i išla na put s bebom pa sam poslušala njezine savjete.

Story: Pokazuje li Oliver karakter?

Naravno! Od prvog dana je ‘svoj’. Voli se maziti i umiljat je, ali ako mu se nešto ne da ili ne sviđa, to će bez problema pokazati. A kad je gladan, mora jesti istog trenutka!

Story: Kome više nalikuje?

Fizički meni, a karakterom tati. Tako je barem zasad.

Story: Kako sa sinom i suprugom najviše volite provoditi vrijeme?

Najljepša su jutra, a najviše volimo otići u šetnju. Imali smo sreće s blagom zimom pa mislim da nije prošao dan a da mi nismo išli nekamo u đir.

Story: Vaš je suprug već imao iskustva s malom djecom, koliko vam je to pomoglo?

Da, on ima puno iskustva i super mi je što je u svakoj situaciji uz mene, kao da ponovno uči neke stvari i uživa u tome. Velika mi je podrška i ništa mu nije teško. Ponekad pomislim da bi sve bilo puno kompliciranije bez njega.

Story: Imate li općenito pomoć oko Olivera? Možda popularni baka-servis...

Svi obožavaju Olija. Mojim je roditeljima prvi unuk pa možete zamisliti koliko su zaljub­ljeni u njega. Svi žele pomoći, ali zasad, dok ne radim, nema neke potrebe da ga drugi čuvaju. Ionako se ‘borimo’ tko će ga više maziti i tko će se više s njim igrati.

Story: Vidite li već sada tko će biti stroži, a tko popustljiviji roditelj?

Da, nekako mi se čini da ću ja biti stroža. Goran je puno toga doživio, a ja sam više zaštitnički nastrojena pa već vidim da ću biti ta koja će nešto zabraniti ili prigovoriti. 

Story: Trenutačno ste na rodiljskom dopustu, slušate li kod kuće Narodni radio?

Naravno, i pratim sve što se događa. Sa svima se i čujem pa imam osjećaj kao da sam na maloj pauzi, a ne na rodiljskom dopustu.

Story: Nedavno ste posjetili kolege na radiju, je li ponovni dolazak bio emotivan?

Toliko volim tu ekipu da jednostavno imam osjećaj da nisam ni otišla. Naravno, kada dođem, prvo je na redu grljenje pola sata, a onda možemo popričati. Imamo sreću što smo na Narodnom svi kao velika obitelj.

Story: Nedostaje li vam posao?

Jako mi nedostaje i vraćam se čim Oli navrši godinu dana. Mislim da je to jako važno, osobito za ženu poput mene jer volim biti među ljudima, volim svoj posao i osjećam se korisno i ispunjeno dok radim. Goran me u tome jako podržava i stalno mi govori koliko je za ženu važno da radi.

Story: Ne krijete da uživate raditi na radiju, što mu daje taj poseban čar?

Svakom bih voditelju preporučila da pokuša raditi na radiju. Kontakt sa slušateljem puno je neposredniji od onoga na televiziji pa inspiraciju crpiš iz tih svakodnevnih kontakata. Jako je važan odnos sa slušateljem i on se stvara godinama. Nismo bez veze radio koji te sluša.

Story: U intervjuima ste spominjali da je najbolji spoj radija i televizije. Imate li u planu kakve glumačke angažmane nakon završetka rodiljskog dopusta?

Da, spoj radija i televizije dobitna je kombinacija. Da imam više vremena, sigurno bih radila još puno toga, ali uz radio mi ostaje vremena za eventualno neki manji televizijski angažman.

Story: S Tamarom Loos vodili ste ‘HR TOP 20’, a i na radiju je jako važan glazbeni odabir. Što volite privatno slušati? Postoje li pjesme za koje ste primijetili da u njima uživa i vaš mališan?

Dan mi je nezamisliv bez glazbe. Glazba mi je potrebna u svakoj situaciji, a to sam naučila  od mame. Ujutro najprije pustim neku glazbu. Oliver je još u rodilištu, dok je ležao pokraj  mene, imao priliku slušati neke moje omiljene pjevače, među ostalim i našega dragog Olivera. Volim stvarno svašta slušati, a njega učim da osim najbolje domaće glazbe sluša malo i 2Paca, Sade, Whitney Houston... 

Story: U nekoliko mjeseci bebe ste dobili vi, vaše kolegice Tamara Loos, Doris Pinčić Rogoznica, Ana Herceg... Razmjenjujete li iskustva o majčinstvu i odgoju djece?

Bio je pravi baby boom! Neke od njih već imaju djecu pa smo još u trudnoći puno razgovarale, a sada se čujemo ako negdje zapne ili čisto da podijelimo vijest o prvom zubiću ili puzanju.

Story: Kako je prošlo s izbijanjem prvih zubića? Jesu li to bile neprospavane noći?

Tek je jedan vani i odlično je prošlo. Muški je to podnio. 

Story: Koga uvijek možete pitati za savjet?

Mama je uvijek tu za mene. Ne prođe dan da se ne vidimo ili da se barem pet puta ne čujemo.

Story: Posljednjih godina vode se polemike o tome treba li cijepiti djecu, kakav je vaš stav o tome?

Ja sam svoje dijete cijepila.

Story: Nedavno ste na Instagramu napisali da vam je svaki slobodan trenutak važan. Imate li vremena za sebe? Kako ga provodite?

Moji slobodni trenuci su svi u kojima sam okružena onima koje volim. Imam ponekad i trenutak samo za sebe i sada ga znam cijeniti i mnogo više nego prije. Jako je važna dobra organizacija pa pokušavam unaprijed sve dobro planirati. Imam super muža i uz njega to nije teško.

Magazin

Royals