Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Preminuo Milan Popović

Autor A.M.
Autor A.M.

Mnogi se opraštaju od njega

Nakon kraće bolesti, dugogodišnji producent kultnog benda 'Riblja čorba', Milan Popović, preminuo je u 68. godini u Beogradu.

Popović je sudjelovao u snimanju svih albuma benda od sredine devedesetih do danas, osim 'Uzbune' koji je izašao 2012. godine. Zajedno s Borom Đorđevićem, Mišom Aleksićem i tadašnjim klavijaturistom grupe Vladom Barjaktarevićem, 1996. godine je producirao album 'Ostalo je ćutanje' te Borino solo izdanje 'Njihovi dani', s Aleksićem 'Nojevu barku' 1999., a zatim samostalne albume 'Pišanje uz vjetar' (2001.), 'Ovde' (2003.), 'Trilogija' (2005/06.), 'Minut sa njom' (2009.), kao i sljedeći 'Da tebe nije', čiji se izlazak očekuje uskoro. Sve do nedavno radio je s bendom i studiju te se jako veselio novom izdanju.

'Poznavao sam ga 40 godina. Okupljao je oko sebe veliki broj elitnih beogradskih glazbenika i intelektualaca, i bio je izuzetno cijenjen među njima. 'Rumpelštilc' je bio švicarska nacionalna institucija, najprodavaniji tamošnji bend na njemačkom govornim području. Na njegov nagovor snimili smo obradu jednog hita koji je izvodio njihov pjevač benda Polo Hofer. U pitanju je pjesma 'Gnjilane', s albuma 'Ostalo je ćutanje'. Popove sugestije oko pjesama su bile dragocjene, a njihova vedrina zarazna', rekao je za srpski portal Novosti Bora Đorđević, osnivač i glavni vokal grupe 'Riblja čorba'.

Izvor: Facebook Screenshot

Svojevremeno je Popović studirao u Švicarskoj. Svirao je bas gitaru i tamošnjem pop-rock bendu 'Rumpelšticl'. Nakon povratka u Beograd, neko vrijeme je nastupao s beogradskim rock-jazz bendovima.

loader