Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Umjesto wellnessa dečko mi je poklonio put u Maroko'

Autor A.M.

Rođendanski poklon koji ju je iznenadio

 Izvor: Privatni album

Katarina Moškatelo je svestrana Hvaranka koja je u medijima punih 11 godina, a prije pet godina se doselila u Zagreb zbog posla na radiju, i u vrlo kratkom roku postala poznati glas koji su mnogi slušali na Anteni. Osim toga, Katarina se bavi i glumom, a njezin glas i danas možete čuti na brojnim reklamama. No, simpatična Hvaranka čija je velika strast posuđivanje glasova, velika ljubav su joj i putovanja, a već je i 13 godina turistički vodič. Trenutno se nalazi u Maroku, a za Story.hr je ispričala zašto je baš tamo otišla te što ju je oduševilo.

 Izvor: Privatni album

'Da se mene pitalo, ne bi išli u Maroko jer mi na listi želja ta destinacija niti u top pet. Naime, zapravo se radi o rođendanskom putovanju. Dečko me odlučio iznenaditi jer zna koliko sam ovisna o putovanjima. Duboko u sebi sam se nadala wellnessu ili 'zelenju', ali sam dobila šarene soukove krcate ljudima', otkriva nam kroz smijeh te dodaje kako ju je i dečko iznenadio, ali i Maroko. 

'Bili smo u Marrakechu četiri dana i onda smo otišli do Atlantskog oceana, grada Essaouira. Zanimljiv je gradić i posebna luka, a i 'Igra prijestolja' je ovdje snimana. Nakon toga smo otišli do Sidi Kaoukija, surferskog gradića koji ima zanimljivu atmosferu i tamo se mogu jahati deve i konji na plaži', priča i osvrće se na to koliko su joj se svidjeli ljudi.

 Izvor: Privatni album

'Mrvicu su zatvoreni narod, prefrigan taman koliko treba, a opet u suštini dobar. Soukovi su mi se također svidjeli. To su male uličice koji su kao labirinti cijelog Marrakesha. Zapravo se nalaze unutar Medine, starih zidina grada i tamo postoji sve. Od igle do lokomotive', prepričava, ali i priznaje da je očekivala ipak više prljavštine. 'Iznenadili bi se koliko god ti soukovi djeluju kaotično i hrana se priprema na ulici, sve je čisto kao suza', ističe. 

Osim toga, govori kako voli doživjeti grad što više može, a jedna situacija joj je bila posebno zanimljiva. 'Jedan dan smo imali vodiča koji posti za vrijeme Ramadana i bilo nam je neugodno popiti i kap vode pred njim jer ako je on trenutno gladan i žedan, od kuda meni pravo da pijem onda pred njim', kaže. 

 Izvor: Privatni album

Što se tiče marokanske kuhinje priča nam da joj se najviše svidio tajine, kako kaže 'naša mini peka. 'Radi se o zdjeli terakote, ima malih i velikih, poklopi se i gore kola zrak tako da samo pečenje postaje sočnije. Postoji s piletinom, teletinom, kus kusom, raznim vrstama povrća i to su varijacije na temu. Ribe su im jako fine, ali ih rade na drugačiji način nego mi. Naučili smo da se tamo ne naručuju hamburgeri ili na samo provjerenim lokacijama jer ih jako prepeku', objašnjava te se za kraj osvrće na cjenkanje. 

'To je tema za sebe i bila sam uvjerena da se znam cjenkati. Ako je nešto 800, meni je kulturno da ponudim 400 ili 500, ali tu se ponudi 50 i kreće borba koja je poprilično teška. Jako mi je teško dati za baletanke dati premalo novca jer znam da su pravi ručni rad', zaključuje. 

 Izvor: Privatni album

Magazin

Royals