Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Barbara Nola: 'Tek sada vidim realnu sliku svijeta'

Autori A.M. S.G.
Autori A.M. S.G.

Otvorila nam je svoje srce

Hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica Barbara Nola unatoč svim životnim nedaćama koje su zadesile nju i njenu obitelj i u 51. godini života uspijeva zadržati mladolik izgled i osmijeh na licu. Uz mnoge druge projekte, gledatelji je mogu gledati na malim ekranima u seriji 'Na granici'. Za Story.hr ispričala je što ju najviše veseli u glumi, te kako se nositi sa životnim nedaćama.

Trenutno glumite u seriji 'Na granici'. U kojem vam je žanru najdraže glumiti?
Trenutno sam presretna što glumim u komediji. Naravno da je to i dramska serija, ali naša obitelj Štiglić je zadužena za onaj komični dio serije. To mi jako odgovara jer sam htjela se zabavljati dok radim i tako unijeti sreću i život, a da ne opterećujem svoju dušu teškim emocijama. S puno užitka i veselja smišljamo zajedno sve što nam padne na pamet. Volim glumiti i u ozbiljnim dramama art filmovima i predstavama, ali mi ovo trenutno baš odgovara.

Kakve likove volite tumačiti i zašto?
Volim što raznovrsnije i kompleksnije i čini mi se da su danas glumice puno boljoj poziciji nego prije 20 godina. Što si stariji to su i likovi koje tumačiš zreliji i zanimljiviji, tako da ne mislim da je samo mladim glumicama dobro. Ne mogu se požaliti da radim likove koji me ne ispunjavaju. Volim igrati jako različite likove. Ono što je najljepše je što se na taj način poigraš i zabavljaš pa si u jednom trenutku u nekoj potpuno zabavnoj, komičnoj, čak i grotesknoj formi. Tako je i s likovima. Nekad si dobra, zla, neurotična, potpuno iskrena i opuštena ili imaš od svega pomalo u sebi. Bitno je samo da su dobro napisani.


Tko vam je uzor od glumaca, i naših, ali i stranih (holivudskih)?
Jako mi je nezgodno govoriti o našima jer imam puno prijatelja i ljudi koje poštujem, stoga ne bih izdvajala nikoga da se netko ne bi naljutio. No, što se tiče stranih, uvijek sam ostala na istima kao i na početku karijere, a to su: Robert De Niro, Jessica Lange, Russell Crowe, Jessica Chastain, a od mlađih bih svakako istaknula Jennifer Lawrence.

Vašem suprugu je prije skoro pet godina dijagnosticiran rak grla. Bolest je sada iza vas, kakva su vam sjećanja na to razdoblje?
Sjećanja na to su kao da hodaš zajedno kroz neki stravični požar ili minsko polje i netko baca na tebe bombe. Ideš, a oko tebe su prepreke preko kojih padaš, ali ne smiješ gubiti nadu i volju. Inače o ovome govorim zato jer uvijek postoji netko kome mogu pomoći na taj način, a njima bih rekla da se maksimalno potrude biti s tom osobom. Meni je prisutnost zaista pomogla. Činjenica da kroz sve prolazimo zajedno.

Što vam se u životu sve promijenilo od tada do danas?
Užasno puno sam se molila, ali svatko ima svoje metode. To je strašna trauma i cijela vizura svijeta i života ti se tada promijeni. Sve što sam prije smatrala ozbiljnom traumom i problemima sad su mi smiješne stvari. Sve je to dio života i zanimljivo je kakve su mi stvari prije činile problematične. Malo neke teže situacije, vezane uz ljudske odnose, egzistenciju, sve su to sada 'lijepi problemi' nakon ove situacije. Puno sam nažalost i sazrela pa lakše vidim realnu sliku svijeta sada. 

Izvor: Story

Imate li drugačije navike? Jeste li se morali odreći nečega?
Lukas se morao odreći puno stvari, ne smije više pušiti i piti, malo manje se može družiti u jako bučnim i zadimljenim prostorijama. U tom smislu su se promijenile stvari. I ovako idu godine i lijepo se družiti i u manjem okruženju, s prijateljima samo sjediti i razgovarati.

Je li vašoj djeci, Jakovu i Mari, ikada smetala medijska pozornost, točnije to što su im roditelji poznata lica?
Mi smo ih oboje pokušali što više udaljiti od javnosti. Od kad su bili vrlo mali pitali smo ih žele li se slikati s nama ili ne, tako da su oni sami odlučivali i udaljavali se koliko mogu. Nikada nismo pravili drame oko toga. Što se njih tiče znaju da je to dio našeg posla i života.

Radili ste na brojnim projektima, ostvarili mnoge uloge, suprug i vi slovite za jedan od najskladnijih parova na estradi. Ima li nešto što još uvijek niste ostvarili u karijeri i privatnom životu?
U karijeri još nisam glumila ni jednu Krležinu junakinju, a strašno bih to voljela. Nikada nisam napisala scenarij, glumila u ogromnoj međunarodnoj glumačkoj produkciji, s Woody Allenom, a želim još napraviti i poneki projekt s Lukasom. Imam ja još jako puno takvih želja, ali takve, megalomanskih želja mi se nisu još ostvarile. S druge strane, u privatnom životu želim samo da svi budu zdravi i sretni. Za sebe da naučim engleski i talijanski i voziti auto Bilo bi dobro i da se konačno obogatim, ali se bojim da od toga neće biti ništa.

Tagovi

Najčitanije

NAJNOVIJE

loader