Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meghan posramljena kao nikad prije

Autor A.A.

Nisu svi jednaki u kraljevskoj obitelji

 Izvor: Profimedia

Svjetskim medijima se širi vijest kako je vojvotkinji Meghan Markle zabranjeno nositi nakit iz kraljevske kolekcije koja je svojedobno pripadala princezi Diane. Da stvar bude neugodnija za Meghan, ista zabrana ne vrijedi za Kate Middleton, piše The Sun. 

Na ovaj korak se odlučila sama Kraljica kojoj se Meghanino ponašanje u javnosti nikada nije sviđalo. Izvori bliski palači tvrde da je na kraljičinu odluku, osim toga, utjecala izjava princa Harryja kada je na upoznavanje doveo tada samo svoju djevojku Meghan. U još nepoznatom kontekstu rekao je: 'Što Meghan poželi, ona to i dobije'.

 Izvor: Profimedia

Takav stav Harryja i Meghan, koji se do danas nije nimalo promijenio, očito se zamjerio92-godišnjojvladarici koja smatra da se red u obitelji treba poštovati. 'Istina je da nadređeni u palači nisu dozvolili Meghan pregled cijele kolekcije nakita u riznici. Očigledno je da Kate ima veća prava od nje i to uopće ne treba čuditi. No to isto tako ne znači da se situacija možda neće promijeniti u budućnosti', rekao je izvor blizak britanskoj kruni.

 Izvor: Profimedia

Problema s kraljevskim nakitom Meghan je imala i prije ove odluke, jer je prošle jeseni zamalo izbio veliki skandal prilikom prve inozemneturneje Australijom i Novim Zelandom. Tek vjenčani, Harry i Meghan su posjetili i Fidži. Domaćini su organizirali gala večeru na kojoj se Meghan željela pojaviti s tijarom. Zbog toga se u priču morao umiješati i princ Charles, budući engleski kralj. Sugerirao je svojoj snahi da tijaru ipak ne stavi na glavu jer bi to bila neprimjerena situacija za nju, ali i cijelu kraljevsku obitelj.

 Izvor: Profimedia

Naime, prema stoljetnim propisima, članice kraljevstva nose tijare i krune samo u Britaniji, i to na primanjima u Buckinghamskoj palači ili na vjenčanju. Kad su članovi monarhije u nekom posjetu zemljama članicama Commonwealtha, nošenje tijare djelovalo bi ekstravagantno i provokativno. Stanovnici te zemlje takav bi im čin sigurno zamjerili. 'Meghan nije shvatila ovo pravilo jer se još uvijek uhodavala u protokol. Uloga vojvotkinje za nju je tada bila nešto novo. Zato joj je princ Charles dao dobronamjeran i ljubazan savjet', rekao je tada izvor blizak kraljevskoj obitelji.

Magazin

Royals