Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Goran Grgić: 'Ne znam kako se mogu pobrkati seks, romansa i ljubav'

Nacionalni prvak drame Goran Grgić dobro zna koliko je hrabrost bila zaslužna što je prije dvadesetak godina osvojio suprugu Ivanu Hebrang Grgić

 Izvor: Arhiva

Vrsni kazališni, televizijski i filmski glumac, 53-godišnji Goran Grgić, govori o odnosu sa suprugom Ivanom Hebrang Grgić, predstojnicom Katedre za knjigu i nakladništvo na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, s kojom je više od dva desetljeća u braku, te otkriva kada je znao da je osjećaj koji ga veže uz Zagrepčanku prava ljubav.

Story: Je li vam simpatično što postoji dan koji slavi ljubav ili ste jedan od cinika koji na to odmahnu rukom?

Simpatično mi je što postoji i takav datum. Mnogi su dani označeni kao prisjećanje na osobe, događaje, bolesti, pa nitko ne misli da ne moramo misliti na takvo nešto tristo šezdeset i nekoliko preostalih dana u godini. Svjestan sam trgovačkog inzistiranja na važnosti tog datuma, ali nemam ništa protiv da se prisjetimo jednog od najljepših ljudskih osjećaja.

Story: Ipak, planirate li vi obilježiti Dan zaljubljenih?

Ako budemo slobodni, možda nam to bude podsjetnik da se družimo, ali mislim da mi više nismo u kategoriji zaljubljenih. Tu se lako izgori, u ljubavi je stabilnije.

Story: Kako supruga Ivana gleda na Valentinovo?

U našoj maloj zajednici ja sam preuzeo tolerirati i opravdavati razne društvene ekstravagancije, i to sam preuzeo kao svoju obvezu. Nisam siguran da bi se ona o tome izjasnila afirmativno. 

 Izvor: Arhiva

Story: Što je za vas definicija partnerske ljubavi?

Teško je definirati nešto što se protivi svakom ograničavanju. Ljubav je toliko puta opisana i opjevana da se ne usudim osobno iskustvo pretakati u riječi. 

Story: Mislite li da ljudi često brkaju seks, usputnu romansu, zaljubljenost i ljubav? Koje su razlike?

Ne bih objašnjavao razlike jer se ne smatram ekspertom, ali svejedno mi nije jasno kako se sve to može pobrkati. Onima koji se na usputnoj romansi začinjenoj seksom zaljube i to proglase ljubavlju, mogao bih savjetovati institucije koje bi ih vratile u realnost. No siguran sam i da ima mnogih koji bi me mogli demantirati.

Story: U kojem ste trenutku prepoznali da je između vas i Ivane prava ljubav?

Kad je najteže, onda je najvidljivije. Nisam zapamtio trenutak, pamtim godine prepune prelijepih trenutaka.

Story: Na čemu parovi trebaju najviše raditi kako se ne bi otuđili?

Kad bi mi to bilo jednostavno savjetovati, napisao bih priručnik i obogatio se. Čini mi se da treba najviše raditi na sebi. Ako ne volim sebe, ne može me ni netko drugi voljeti. 

Story: Tko je romantičniji, Ivana ili vi?

Pojam romantike s godinama mi se promijenio i više se približio hedonizmu. Stvaranje oaze u kojoj se dobro osjećamo i koja nas nadahnjuje, može se dogoditi bilo gdje, ako želimo da se dogodi. 

Story: Jednom ste rekli da i nakon dvadeset godina braka ne možete se dosjetiti čime ste osvojili Ivanu. Jeste li se uspjeli sjetiti?

Možda je tajna u tome što sam bio zaljubljen i imao hrabrosti to i izgovoriti. 

Story: U čemu je tajna vašeg uspješnog braka u kojem ste dobili troje djece?

Test uspješnosti traje, on je svakodnevan. Imamo skupljenih poena, ali igra još traje. Još ne sličimo na brata i sestru, a to je dovoljno za nastavak igre u paru.

Story: Zbog čega treba slaviti ljubav svaki dan?

Treba slaviti život. Taj trenutak trajanja nepresušan je zdenac ljepote. Skupio sam dovoljan broj godina da mogu prepoznati darove koji su mi dani. Na meni je da ih neumorno čuvam.

Tagovi

Magazin

Royals