Melissa McCarthy, 48-godišnja glumica i komičarka oduvijek je vodila bitku s debljinom. Nedavno je rekla da je kroz karijeru nosila 'svaku veličina na svijetu'. Unatoč tome, priznala je da je najsretnija kad se ne brine o svojoj težini. Iako se smatra 'plus size' zvijezdom, u posljednje vrijeme pokazala je da može izgledati dobro i s nekoliko kila manje, što s ponosom nosi. 

Melissa, nominirana za Oscara, imala je uspješnu karijeru, zbog filmova poput 'Bridesmaids', 'Spy' i 'The Heat', ali i ulogama u serijama kao što su 'Mike i Molly' i 'The Gilmore Girls'. Iako je Melissa posljednjih godina sa svojim odjevnim kombinacijama na crvenom tepihu pokazala da ima stila, stvari nisu uvijek bile tako jednostavne. Jednom prilikom je otkrila da je 2012. godine nekoliko vrhunskih modnih dizajnera odbilo napraviti haljine za nju tijekom sezone nagrada zbog njezine veličine. Otada je Melissa, koja kaže da je bila 'od veličine šest pa do veličine 22', smršavila oko 75 kilograma i lansirala vlastitu liniju odjeće za veće žene.

Mama dviju kćeri, 11-godišnje Vivian i osmogodišnje Georgette, koje ima sa suprugom, 46-godišnjim Benom Falconeom, podijelila je tajnu svoje transformacije prije nekoliko godina. Rekla je da prakticira dijetu s visokim udjelom bjelančevina i malo ugljikohidrata. Uz to, nastoji svaki večer ići ranije u krevet, što je za nju čudo. 'Prava tajna je super dosadan život. Idite u krevet u 19:30. U tome je trik', otkrila je tada i dala do znanja da se ne zamara izgledom, zbog čega je velika pobornica pozitivnosti i ljubavi prema svom tijelu, kakvo god ono bilo.

U osnažujućoj poruci 2016. godine na Instagramu je napisala: 'Moramo prestati kategorizirati i suditi žene na temelju njihovog tijela. Učimo mlade djevojke da teže ka nedostižnom savršenstvu, umjesto da se osjećaju zdravima i sretnima u vlastitoj koži', napisala je, dodavši na kraju citat Glorije Steinem, koji kaže: 'Zamislite da smo svi povezani, a ne rangirani'.