Nakon uloge u teen seriji ‘Nemoj nikome reći’, kazališnog proboja u ‘Živjet ćemo bolje’ u režiji Senke Bulić te Komedijinih predstava ‘Tulum u samostanu’ i ‘Faraon iz Ilice je mrtav’ te angažmana u seriji ‘Novine’, gdje je bila jedno od najzanimljivijih novih glumačkih lica u ulozi zgodne odvjetnice Hane Mašić, dalo bi se zaključiti da je iza 28-godišnje Dajane Čuljak zaista zaposleno razdoblje.

I u nastavku godine gledat ćemo je u nizu kazališnih projekata jer Dajana upravo odrađuje posljednje pripreme za Komedijinu predstavu ‘Zaljubljeni Sha­kespeare’, čija je premijera 4. svibnja. Osim toga, mladu nadu hrvatskoga glumišta uskoro očekuju i pripreme za novi projekt na predstojećim Dubrovačkim ljetnim igrama, a u pauzi od kazališnih proba, Dajana voli voziti bicikl, igrati badminton te se družiti s prijateljima. 

Story: Uskoro ćemo vas gledati u novoj predstavi ‘Zaljubljeni Shakespeare’. Možete li nam otkriti nešto o svojoj ulozi? 

Viola de Lesseps, lik koji igram u ‘Zaljubljenom Sha­kespeareu’, mlada je djevojka iz aristokratske obitelji. Njezina velika ljubav je kazalište i spremna je učiniti sve kako bi stala na pozornicu i glumila, izgovarajući stihove najdražeg joj pjesnika i pisca - Williama Shakespearea. Hrabra je i odlučna, svjesna svojih postupaka i dužnosti. 

Story: Koliko vam je izazovna nova uloga?

Igrati lik Viole izazov je koji sam s nestrpljenjem iščekivala. Pokazati svoju nježnu stranu, prepustiti se ljubavnom zanosu u kojem se nalazi ta mlada djevojka, slomiti vlastito srce zbog dužnosti koje je primorana izvršiti - sve su to stvari kojima sam se bavila te istraživala nijanse koje je čine tako zanimljivom i posebnom. Bez sumnje, bilo je zabavno i lijepo.

Story: Partner u predstavi vam je Filip Juričić. Kako vam je raditi s njim? Je li to prvi put da surađujete?

To mi nije prva suradnja s Filipom, lijepo je s njim dijeliti scenu i stvarati taj svijet Willa i Viole. Divan je partner, obziran, pažljiv, zaista lijepo surađujemo. Veselim se svakoj probi i jedva čekam premijeru da sve to podijelimo s publikom.

Story: Što vas je privuklo ovom projektu?

Prilika da budem dio priče koja je svevremenska, toliko lijepa, bolna i zanimljiva. 

Story: Gledateljima ste najpoznatiji po televizijskim ulogama, poput onih u serijama ‘Novine’ i ‘Nemoj nikome reći’, no u posljednje vrijeme nagrađeni ste i za svoja kazališna ostvarenja. Znače li vam takva priznanja?

Naravno, svako mi priznanje mnogo znači. To je potvrda za dobro obavljen posao, nešto što mi daje krila, veseli me i jako sam sretna zbog svake nominacije.

Story: Nedavno ste najavili projekt na predstojećim Dubrovačkim ljetnim igrama na kojem radite s redateljicom Marinom Pejnović. Otkrijte nam nešto više...

Nakon Akademije, čeka me ponovna suradnja s kolegicom i redateljicom Mari­nom Pejnović i dramaturgom Ivanom Peno­vićem. To su ljudi s kojima bih uvijek surađivala jer su talentirani, dragi, bez dlake na jeziku i beskrajno zabavni. Radit ćemo ‘Geranijum’ Ive Vojnovića. Okupila se jako lijepa ekipa i veselim se projektu. Probe počinju uskoro, a izvedbe nas čekaju potkraj kolovoza.

Story: Postoji li neka uloga koju biste voljeli utjeloviti?

Ne znam, trenutačno nemam takvih želja. Radujem se svakoj novoj ulozi, svakoj novoj priči koju ću ispričati i otvoriti neku novu ladicu u koju još možda nisam zavirila.

Story: Što vas općenito u životu pokreće?

Roditelji, brat, prijateljice, prijatelji, dobri savjeti, dugi razgovori s dragim ljudima, novi projekti, kava i kolege iz čijih različitosti stalno iznova učim.

Story: Tko vam je najveći kritičar?

Sama sam sebi najveći kritičar. Ono što radim nikad nije dovoljno dobro i stalno ima nešto na čemu treba raditi, ali tako je to uvijek u ovom poslu. I dobro da je tako, da smo ‘budni’ i radimo na osvještavanju svojih kretnji, glasa, odnosa s partnerom i slično. Ne uzrujavam se previše zbog nekih mojih stvari koje me vječno muče, kako na sceni tako i ispred kamere, nego nastojim popraviti što se popraviti može i ne zaboraviti se igrati. Najviše mi pomažu savjeti profesora i kolega jer uvijek trebam nekog nepristranog da mi skrene pozornost na nešto što nisam osvijestila.

Story: Da niste glumica, čime biste se bavili? Imate li nekih skrivenih talenata?

Da nisam glumica, voljela bih biti plesačica. To je divan posao, ali također težak te zahtijeva disciplinu i konstantan rad na sebi, uostalom kao i gluma. Prekrasno je gledati kako plesači bez ijedne izgovorene riječi svojim tijelom pričaju priču. Divim se kolegicama i kolegama plesačima i uvijek mi je zanimljivo gledati za što je sve ljudsko tijelo sposobno.

Story: Što volite raditi u slobodno vrijeme? Čula sam da volite kuhati, imate li neko omiljeno jelo koje volite pripremati?

U slobodno vrijeme vozim bicikl, igram badminton, družim se s ljudima koje ne stig­nem vidjeti dok je u tijeku neki novi projekt. Nažalost, rijetko kuham, iako u tome baš uživam. Nemam najdraže jelo i nisam izbirljiva. Sve ono što kao klinka nisam mogla vidjeti - poriluk, mahune - sada volim i sve više cijenim fino varivo.