Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Tara Thaller: 'Za sve ima mjesta'

Autor Maja Šitum
Autor Maja Šitum

Iskustvo za pamćenje

Izvor: Instagram

Sarajevo Film Festival i ove je godine u sklopu programa Talents Sarajevo ugostio 12 mladih glumaca iz regije kojima su brojni talentirani filmaši, ali i filmski kritičari u sklopu masterclassova, diskusija, panela i radionica mlađim kolegama dijelili savjete kako unaprijediti glumačke sposobnosti. Među 12 odabranih u kategoriji glumaca bili su i hrvatski glumci, 21-godišnja Tara Thaller i 28-godišnji Marko Braić, koji su se složili da su polaskani što su bili dio tog projekta koji će im pomoći u budućim glumačkim angažmanima.


Story: Prošla je godina za vas bila iznimno plodonosna, a gledatelji su vas imali priliku gledati u nekoliko projekata. Zašto ste se odlučili prijaviti na program Talents Sarajevo koji je održan u sklopu Sarajevo Film Festivala?

Nisam mislila da ću moći doći u Sarajevo u vrijeme održavanja festivala, no imala sam sreću jer mi je netko došapnuo da postoji kampus za mlade glumce pa sam odlučila prijaviti se i naposljetku upala među 12 odabranih kandidata. Došla sam ovdje kako bih nešto novo naučila, upoznala kolege iz drugih zemalja i pritom imala priliku vidjeti kako se kod njih radi. U Sarajevo sam došla i kako bih vidjela što više filmova, ali, nažalost, raspored nam je bio takav da nisam stigla pogledati ništa osim onoga što nam je bilo uključeno u program. Imali smo puno radionica i jako sam zadovoljna mentoricom, glumicom Snežanom Bogdanović, od koje sam naučila mnogo.

Story: Imali ste mnogo masterclassova, koji vas se najviše dojmio?

Oduševilo me predavanje produkcijskog dizajnera, oskarovca Eugenija Caballera. Zanimljivo je što izdvajam upravo njega jer on nije moje područje djelovanja, ali mi je otvorio pogled na važnost slike i vizuala u filmu. Nekoliko nas već je sljedeći dan to primijenilo, pa nam je svima bilo zaista korisno. S glumačkim parom Snežanom Bogdanović i Uliksom Fehmiuom razgovarali smo mnogo o strahovima i tenzijama koje svi imamo. Zapravo, sve je bilo vrlo korisno.

Story: U tom ste projektu bili s još 11 mladih glumaca iz raznih država. Jesu li se osjećali kompetitivnost i konkurencija među vama?

Ma ne. Na radionici mjuzikla, gdje smo svi dobili pjesmu koju smo morali izvesti, shvatila sam da je svatko od nas poseban. Nije istina da si međusobno krademo uloge jer za svakoga ima mjesta. Pokušavam razmišljati tako da kada mi se jedna vrata zatvore, druga se u budućnosti otvore. Svi kolege s kojima sam doživjela ovo iskustvo zaista stoje čvrsto na zemlji, skromni su i veliki talenti. Među nama nije bilo mjesta konkurenciji ni ljubomori.

Story: Očekuju li vas nakon Sarajeva novi projekti?

Ovo sam ljeto bila dva kratka tjedna na moru. Zapravo, za mene su kratka jer sam kao dijete naviknula na moru biti puno dulje. No drago mi je jer bit će vremena za odmor kada odem u mirovinu. Pripremam dva projekta od rujna, ali ne smijem vam još ništa otkriti. Mogu samo reći da sam jako uzbuđena i da je nešto od toga i izvan Hrvatske.

Tagovi

loader