Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Kristijan Molnar i Felver: 'Na Stereotipu obećajemo sreću, znoj i suze'

Autor Press
Autor Press

Popularni DJ-i iz Beograda i Zagreba nastupit će 14. rujna u Tenis centru Maksimir uz Dixona i druge zvijezde elektroničke glazbe

Izvor: Press

DJ-i u regiji te, mogli bismo reći, i nositelji klupske scene, prvi u Beogradu, a drugi u Zagrebu. Kroz brojne zajedničke svirke stvorili su i prijateljstvo koje u posljednje vrijeme nadograđuju i vrlo uspješnim back2back nastupima. U takvom izdanju nastupit će i na sedmom Stereotipu, 14. rujna u Tenis centru Maksimir u Zagrebu. Molnar i Felver dobro su se snašli i u back2back intervjuu kojim najavljuju dugoočekivani parti.

U posljednje vrijeme puštali ste više puta zajedno back2back pri čemu morate biti dobro usklađeni. Koji žanrovi vas trenutačno najviše privlače?

Molnar: Tim ili back2back koji funkcionira ukazuje na to da dijeli isti cilj, u njemu nema međusobnog natjecanja. Poznavajući nazive nekih Marijanovih playlista, naravno i mojih, ne bih rekao da muziku dijelimo po žanrovima. Više po momentima i mjestima, emocijama ili životnim situacijama od kojih neke nismo doživjeli. Kada te pjesma, a ne žanr, dotakne, onda joj je lako pronaći mjesto.

https://www.mixcloud.com/TransmeetTv/titracija-050-featuring-felver/

Felver: Mislim da nije toliko stvar u žanru koliko o nekom kriteriju koji nam je obojici zajednički. Rekao bih da je to kriterij dobre glazbe. Meni je skoro svaki žanr privlačan. Ne mogu se zamisliti kako se bavim samo usko orijentiranom glazbom. Kad sviramo zajedno, ta nota prepoznavanja je prisutna i ona je ključna jer kroz nju se slušamo i odgovaramo jedan drugome.

Kristijan Molnar i Felver Izvor: Press

Felver je osnivač Stereotipa, dok je Kristijan već nastupio na dva izdanja. Što bi izdvojli kao glavnu vrijednost Stereotipa?

Molnar: Nekim čudom nisam propustio ni jedan Stereotip. Uvijek sam na plesnom podiju za ples, a bio sam i s druge strane, tu blizu vas. Svakoga puta svi su dali sve od sebe. Krv, sreća, suze i znoj.

Felver: Teško mi je izdvojiti glavnu vrijednost Stereotipa. Jedna od njih je sigurno pozitivni feedback publike što znači da smo organizacijski pogodili gdje treba. Kristijan je nastupio na dva Stereotipa, ali je jednom bio domaćin i organizator zajedno sa mnom u Beogradu. To je isto svojevrsna dodana vrijednost ovog događaja - timovi nam se stalno isprepleću i povećavaju.

Obojica ste dobro upućeni u noćni život Zagreba i Beograda. Možete li usporediti scenu u oba grada?

Molnar: Nitko od nas nema razvijenu glazbenu industriju. Svi putem interneta ili kofera gledamo van naših geografskih granica, a malo unutar. Tako su nam scene male i tako slične. U Beogradu živi veći broj ljudi i samim tim organizira se više događaja, pa se čini burnijim. Dobro, jesmo malo burniji, malo više vrištimo kada iskazujemo emocije, ali bitnije je kako se osjećamo kad posjećujemo jedni druge. Koliko znam, vama je kod nas odlično, a vjerujte mi, i nama kod vas. To dovoljno govori o našim noćnim životima.

Felver: Ne volim usporedbe, u oba grada scene odražavaju duh ljudi. Ne mislim da su stvari idealno postavljene ni kod nas, a ni u Beogradu. Situacije su nam dugoročno nepredvidljive, a kratkoročno su ponekad nepodnošljivo uzbudljive i to je ono što je dobro. Sve nas to čini vrlo sličnim umjetnicima i u stvarnom životu, a i u poslu koji obavljamo.

Felver Izvor: Press

Čini se da je obojici DJ-anje životni poziv. Koje su, po vama, dobre i loše strane tog posla?

Molnar: To je svojevrsni rock 'n' roll današnjice u kojem se, kao i nekad, jako uživa. Samo s malo manje pravih rokera, ali ni oni nisu bili uvijek sretni.

Felver: Sve dobre strane ujedno su i loše, ovisi kako se na njih gleda. Neizvjesnost, koja je ponekad bila i stravična, tjerala nas je na smišljanje novih ideja i otkrivanje novih svjetova.

Kako se vas dvojica nadopunjavate, glazbeno i u svakom drugom smislu? Koje osobine cijenite kod onog drugog?

Molnar: Iskrenost nas lako gura u dugogodišnje prijateljstvo, koliko god bili različiti ili slični. Kako u životu, tako i u glazbi. To je jedna divna osobina. Marijanova velika mana je što ne zna koristiti roaming.

Felver: Kod nas nema ulaganja kviska. Slušamo se međusobno i kad teme nisu ugodne. Valjda nam to uspijeva jer obojica živimo i radimo ono što volimo, a glavni pokretač nam je isključivo prepoznavanje emocije kod ovog drugog.

Kristijan Molnar Izvor: Press

Uz Kristijana Molnara i Felvera, na Stereotipu nastupa krema svjetske elektroničke scene: Dixon, Courtesy, Tijana T, Fort Romeau i New Jackson (live). Ulaznice se mogu kupiti putem Entrio sustava na www.entrio.hr/event/stereotip-6639.

Više informacija na: https://www.facebook.com/events/504170523670321

Najčitanije

NAJNOVIJE

loader