Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana Jelušić Black: 'U braku je sve faza'

Autor A.S.

Bivša skijašica samo za Story.hr...

 Izvor: Instagram

Prije točno tri godine, bivša skijašica Ana Jelušić Black razmijenila je zavjete sa Kanađaninom Travisom Blackom. Vjenčali su se u Aninoj rodnoj Rijeci, a dan izricanja 'sudbonosnog da' ovaj par svake godine obilježi na poseban način. O kakvoj se tradiciji radi, kako gleda na brak te tko kod njih radi kompromise ispričala je za story.hr

Kako ste proslavili godišnjicu? Gdje ste proslavili? 

Ove godine mirno, kod kuće jer smo se nedavno vratili iz Kanade i uskoro opet putujemo na jedno vjenčanje u Italiju pa smo se malo zaželjeli mira. Iskoristit ćemo sljedeći posjet roditelja da nam Ninu pričuvaju pa da možemo negdje otići na par sati proslaviti. Imate li neku tradiciju kada slavite godišnjicu?

A tradicija - odlučili smo svake godine obilježiti taj dan tako da se fotografiramo u onome što smo nosili na vjenčanju, nekako je bila šteta da odijelo i vjenčanica sjede zaboravljeni na dnu ormara, a ovako ćemo svake godine imati uspomenu na taj dan i podsjetnik kako se naša mala obitelj mijenja kroz godine.

Ana Jelušić Black Izvor: Instagram

Što o braku znate nakon tri godine, a da niste znali prve godine?

Da je sve faza. I onaj početni adrenalin nakon samog vjenčanja i besane noći nakon što nam je stigla Nina. Sve ostalo nekako dođe i prođe, a ako je baza dobra ne dozvoliš si niti da poletiš previsoko niti da padneš prenisko u svim tim fazama. Volimo se i dobro se slažemo danas kao i svih godina koje smo proveli skupa, brak po tom pitanju nije ništa promijenio niti mislim da je trebao.

Koliko se situacija promijenila dolaskom bebe? Pronalazite li vremena jedno za drugo?

Nina je stigla kada smo oboje bili spremni za neke nove obaveze i uživamo u tome što dane provodimo na malo drugačiji način. I Travis i ja se trudimo ostati isti ljudi s istim interesima koje smo imali i prije. U ovih osam mjeseci nismo se pretvorili u 'samo' mamu i tatu već smo sada i Ninini mama i tata.

Ana Jelušić Black, suprug i kći Nina
Ana Jelušić Black, suprug i kći Nina
Izvor: Instagram

Koji su po vama faktori važni za sretan brak? Tko kod vas više radi kompromise?

Nema tu neke tablice gdje zbrajamo i oduzimamo tko je kada u pravu i tko kada popušta. Sličnog smo temperamenta pa nekako prirodno oboje radimo kompromise kada je onom drugom do nečega posebno stalo, no to je sve bez neke velike drame ili osjećaja da je jedan od nas ostao 'zakazan' po nekom pitanju. Nismo eksperti, ali za sada naš recept za sretan brak je vrlo jednostavan - volimo se, ne cjepidlačimo oko gluposti i najčešće nije bitno 'tko je u pravu' i pokušavamo se uvijek jedan prema drugome odnositi s poštovanjem, čak i kada se oko nečega ne slažemo.

Rođenje male Nine nije vas spriječilo da putujete kao i prije. Kako to uspijevate?

S Ninom je sve malo sporije, kompliciranije i uz puno više prtljage ali voljeli smo putovati prije nje i bilo nam je bitno da barem djelomično nastaviti putovati i s njom. Nekako se vodimo logikom da što je prije naviknemo, i što se prije mi naviknemo, to ce nam svima biti lakše. Nadamo se da će i ona što bude starija znati uživati u otkrivanju raznih kutaka svijeta i veselimo se budućim putovanjima kada bude malo 'svjesnija' što se to sve oko nje događa.


Magazin

Royals