Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Ines Preindl: 'U ovom životu već sam proživjela nekoliko njih'

Autori Milena Dražić T.O.
Autori Milena Dražić T.O.

Vrsna PR stručnjakinja za Story.hr otkrila je tajnu svog uspjeha

Izvor: Instagram

Zagrebačka PR stručnjakinja, 42-godišnja Ines Preindl Radišić, školski je primjer uspješne poslovne žene. Nekad popularna voditeljica, već je pet godina vlasnica Preindl medije, obrta za promidžbu, a njezine su klijentice redom uspješne žene. Iza nje stoji velik trud i mnogo rada, a njezini rezultati pokazuju da se svaki napor itekako isplatio. Osim što je uspješna poslovna žena, Ines je i predana supruga i majka, koja svaki slobodan trenutak nastoji provesti s desetogodišnjim sinom Vitom, kojeg je dobila u braku s Krešimirom Radišićem. Kako izgleda jedan njezin prosječan dan, kako se nosi s izazovima te koja je tajna njezina uspjeha, Ines je ispričala samo za Story.hr.

Kako ste se našli u poslu jedne od vodećih hrvatskih PR stručnjakinja? Kako je išao put koji vas je doveo do ovoga?

Volim se zezati da sam u ovom životu već proživjela nekoliko njih, barem kada je u pitanju karijera. Kao djevojčici san mi je bio baviti se plesom. Bila sam uvijek na pozornici, svake priredbe, od vrtića do srednje škole. S pet godina mama me upisala na ritmiku jer sam pokazivala sklonost prema plesu i tu je sve počelo. Skroz sam bila predana tome i trud se isplatio, uz malo sreće, kada sam s petnaest godina prošla audiciju za plesačicu, tada najpopularnije grupe ET. Profesionalno sam plesala do dvadeset i pete godine. Ples me obilježio, ali i otvorio nova vrata jer sam s 18 godina bila pozvana na audiciju, na HTV-u za voditeljicu Info rubrike kultne emisije HIT DEPO i prošla te je tako krenula moja medijska škola. Dvadeset godina honorarnih angažmana kao voditeljice i novinarke brojnih glazbenih i modnih projekata neprocjenjivo je bogatstvo i iskustvo ispred i iza kamere, koje mi je dalo snage i želje da na novoj prekretnici u trideset i osmoj godini života, svoje znanje usmjerim na promidžbu drugih. Moje iskustvo u stvaranju sadržaja i komunikacijske sposobnosti samo su kanalizirane u drugom smjeru. I PR i promidžba bili su najlogičniji razvojni slijed moje karijere. Mnogi urednici i novinari s kojima sam u svakodnevnom kontaktu često komentiraju kako je lakše raditi s nekim tko je bio na 'obje strane', a to je moje najveće bogatstvo.

Kako izgleda jedan vaš običan radni dan?

Moj dan počinje u sedam ujutro. To je kao i u svakoj obitelji dosta rutinski dio dana u kojem svaki ukućanin zna što treba napraviti i u 7.45 Krešo i Vito izlaze iz kuće, a ja tada palim računalo u svom kućnom uredu, koji je najveći luksuz koji sam si mogla priuštiti. Uz kavu napravim plan što trebam taj dan napraviti za kojeg klijenta i tu ne odstupam. Nikada ništa ne ostavljam za sutra. Do 11 sati obično obavim sve mailove, a ako se rade priopćenja, onda to traje i duže. Dok čekam odgovore i odobrenja na mail do tada obavim i neke privatne stvari što mi je super jer nemam praznog hoda u danu. Uvijek su tu i sastanci te razna snimanja s klijentima. Poslijepodne je posvećeno Vitu i njegovim izvanškolskim aktivnostima, a nerijetko u večernjim satima poslovno idem na dogovorene evente s klijentima.

Kako izgleda jedan vaš iznimno stresan dan?

Obično su stresni dani kada mi se preklopi nekoliko snimanja. Tada sam u autu od jutra do mraka i jurim s lokacije na lokaciju.

Kako se nosite s teškim situacijama, multitaskingom?

Multitasking mi leži, dobra sam u organizaciji vremena, valjda zato i uspijevam sama sve odraditi i to s dobrim rezultatima. Mojim klijentima sam uvijek na raspolaganju i mislim da nikada nisu osjetili da ne mogu računati na mene.

Opišite nam neku stresnu anegdotu s posla, a koja je dobro završila?

Stresne situacije su svakodnevne, moj sadašnji posao nije ništa manje stresan od novinarskog. Uvijek je pitanje kako će neki sadržaj koji plasirate odjeknuti u medijima? Hoće li klijent biti zadovoljan? Mogu kao primjer zahtjevnog PR-a izdvojiti Indirin početak samostalne karijeru. To je bilo višemjesečno razdoblje koje je trebalo dobro komunikacijski isplanirati i tempirati. Mislim da smo kao cijeli njezin tim odlično odradili taj prijelaz i Indira je sada jača nego ikad.

Koliko ste bliski sa svojim klijentima?

Mogu reći da imam prisan odnos s mojim klijentima jer su to sve poduzetnice s kojima sam u direktnom kontaktu. Svoj posao živim, baš kao i one, tako da imamo mnogo zajedničkog, iste ciljeve i interese. Primijetili ste da govorim u ženskom rodu?! Da, moje stalne klijentice su redom uspješne žene, tako se nekako poklopilo i dobro se razumijemo i uvažavamo.

Mislite li da imate manje utjecaja i teže dolazite do cilja zbog toga što ste žena?

Nemam taj osjećaj jer sve što zamislim realiziram i ne uspoređujem se s drugima. Svatko u životu postavlja svoje ciljeve i uspjeh mjeri prema realiziranom. Nisam megaloman u ničemu. Želim uživati u onome što radim, želim imati miran san i vremena za obitelj. I to sam ostvarila. A i vi ste me svrstali u vodeće hrvatske PR-ice što znači da su moji rezultati vidljivi i mjerljivi.

Kako se opuštate od posla? Postoji li dan, i na godišnjem odmoru, da uopće ne pogledate mobitel i email?

Ne postoji takav dan, jer ja nemam radno vrijeme od kad znam za sebe, ali sretna sam što moj posao nije vezan za mjesto. Mogu raditi s bilo kojeg mjesta na svijetu. Radoholičarka sam i perfekcionistica i posao me ne umara već veseli.

Što najviše volite u svojem poslu?

Upravo tu mogućnost da ne moram biti vezana za mjesto, ured i što je u pitanju kreativan posao s bezbroj mogućnosti.

Što ste govorili da ćete biti kad odrastete dok ste bili mali?

Plesačica. I bila sam.

Najčitanije

Najnovije

loader