Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

NAKON 15 GODINA Povratak domaće pjevačice na scenu

Autor A.S.
Autor A.S.

Otvoreno za Story.hr

Izvor: Instagram

Nika Turković ponovno je zasjala na domaćem glazbenom nebu. Njezin singl 'U mraku' oduševio je slušatelje, ali i mnoge članove hrvatske umjetničke scene. Nika je hrvatskoj javnosti poznata još od 2004. godine kada je Hrvatsku predstavljala na dječjoj euroviziji u Norveškoj pjesmom 'Hej, mali'. Nakon toga 15 godina bila je 'u mraku' - daleko od očiju javnosti. Svoju novu glazbu pronašla je nakon života u Londonu i pohađanja Instituta za modernu glazbu. Samo za Story.hr 24-godišnja pjevačica otkrila je kakve su reakcije na njezin povratak i zašto je 'mala Nika od prije 15 godina' bila hrabrija. 


Što kažete na reakcije na prvi singl? 

Jako sam i sretna i zadovoljna dosadašnjim reakcijama na singl, definitivno je nadmašio sva moja očekivanja. Dobila sam puno podrške i od kolega i od slušatelja, što mi je i bilo najvažnije, tako da sam iznimno sretna.

Koliko je trebalo da pjesma izađe? Što je bila inspiracija?  

Pa ako brojimo cijeli njen proces stvaranja od prvog dana, onda joj je trebalo oko godinu dana, međutim to zato što sam dugo skupljala hrabrost. Čim sam odlučila da bih mogla probati krenuti ka cilju izdavanja pjesme, proces je bio vrlo bezbolan i brz. Inspiracija je bila ljubav - i to sva ljubav u mom životu koju sam skupila na jedno mjesto i sabrala u stihove i melodije. I ona tužna i sretna, i lijepa i manje lijepa. Zato mi i je bila tako važna.


Slijedi li nakon ovoga i album?  

Album je sigurno jedan od mojih glavnih ciljeva, no to će doći s vremenom. Zasada planiram izdavati singlove i stvarati korak po korak.

Kada pogledate na malu Niku od prije 15 godina na Euroviziji, što pomislite? Što biste joj poručili?  

Ona je bila mnogo hrabrija i odvažnija od mene. Nemam joj što poručiti zapravo, osim da mi posudi malo te hrabrosti možda. Iako mi se tad nije činila kao toliko velika stvar, sada kada gledam na to, vidim i znam da je to bio ogroman uspjeh, možda čak i najveći u mom životu. Izuzetno sam ponosna na to iskustvo. Mislim da me svakako puno naučilo i na puno toga pripremilo. Dečko Matija Cvek bio vam je velika podrška, što on kaže na sve? Poručili ste mu da 'ne znate biste li se usudili da njega nije bilo', kako vas je on ohrabrivao?

Matija je ponajprije moj najbolji prijatelj, a najbolji prijatelji su tu da se drže za ruke i međusobno bodre kroz sve životne izazove, pa tako i nas dvoje. Sigurno mi je dao dozu hrabrosti i taj prvotni 'push' da krenem razmišljati o tome, jer mi je iz prve ruke mogao prenijeti svoja iskustva u glazbi - također nešto na čemu sam jako zahvalna.

Gdje se vidite za deset godina? 

Trenutno se samo vidim u trenutku, kako dišem i radim ono što volim. Ako za deset godina to i dalje bude upravo ovo, nitko sretniji od mene. Neki od ciljeva su sigurno albumi autorske glazbe, kao i koncerti na kojima će ljudi živjeti moju glazbu sa mnom. To bi recimo bio neki san. 

NAJNOVIJE

loader