Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

MISLIO DA JE GRIPA Otkrio da je HIV pozitivan

Autor I.K.K.
Autor I.K.K.

Dugo je to skrivao

Izvor: Profimedia

Zvijezda Netflixovog showa 'Queer Eye', Jonathan Van Ness, otkrio je da je HIV pozitivan u svojim memoarima naslova 'Over the Top'. To je saznao kad je imao 25 godina no trebalo mu je dugo da skupi hrabrost i prizna. 'Teško mi je biti potpuno otvoren kad postoje stvari koje nikad nisam priznao javno', rekao je 32-godišnji stručnjak za kosu i ljepotu za The New York Times povodom izlaska memoara.

Jonathan Van Ness Izvor: Instagram screenshot

Da je HIV pozitivan shvatio je nakon što se srušio u frizerskom salonu u kojem je radio. Imao je simptome koji su ukazivali na gripu, ali je ipak otišao u bolnicu provjeriti o čemu se radi. Testiranje je pokazalo da je pozitivan na HIV. 'Taj dan mi je bio grozan baš kao što i zamišljate da bi bio', napisao je u knjizi.

Iskreno je progovorio i o seksualnom zlostavljanju koje je doživio u djetinjstvu te priznao da je imao problema s drogama. Na fakultetu je uzimao kokain, a kasnije je prešao na metamfetamin.

jonathan van ness Izvor: Profimedia

Sada kaže da je 'član predivne zajednice HIV pozitivnih ljudi' te dodaje da je zbog 'stigmatizacije LGBT populacije od strane Trumpove administracije imao potrebu progovoriti o ovome'. Najavio je i kako uzima kratku stanku od showa nakon javnog priznanja o svom zdravstvenom stanju.

Najčitanije

Najnovije

loader