Riječka pjevačica, 35-godišnja Martina Vrbos rodila je svoje drugo dijete. Sretnom viješću pohvalila se na društvenim mrežama te otkrila kako su ona i suprug, Bogoljub Vidaković, nakon dvogodišnjeg sinčića Koste, postali bogatiji za djevojčicu. Što je sve proživjela i čemu se najviše veseli, otkrila je za Story.hr. 

Kako se osjećate sada kad ste rodili svoju djevojčicu?

Dok sam bila trudna, bilo je užasno. Ja sam jedna od onih žena koje jako loše podnose trudnoću na sve moguće načine, fizički, pa samim time i psihički. Tako da, sad se osjećam napokon dobro i sretno nakon devet mjeseci, jer ovo je bilo sve samo ne blaženo stanje.
Jedina stvar koju sam stalno preispitivala sebe je hoću li drugo dijete moći voljeti kao Kostu. Naravno, čovjek preispituje sebe najčešće oko gluposti, tako da sam na ovu glupost vrlo brzo dobila konkretan odgovor. Volim je i toliko sam emotivna da svaki put kad mi je donesu se tresem od sreće. Biti mama je nešto prekrasno.

Zašto se odlučili kriti trudnoću?

Zašto sam krila...hm, ajmo ovako. Prvo, nisam se povukla sa scene nego sam promijenila adresu. Ja sam neko tko živi glazbu i ne povlačim se, niti sam se povukla. To su samo priče, radim više nego ikad, samo na drugoj adresi. Tako da sam trudnoću uz svu muku odradila sve do sedmog mjeseca trudnoće, sve dok sam mogla sakriti trbuh, što je uključivalo i ljetnu turneju od 60 dana.

Krila sam i prvu jer jednostavno to nije ničija stvar, osim moja i mog supruga. Nisam netko tko radi PR na stvarima kao što sam ja i moja trudnoća. 'Veselim se prinovi, život mi se promijenio otkako sam majka bla bla bla' i naslikavanje s trbuhom - to nisam ja i to ne volim. Ja sam glazbenica i toliko volim glazbu da je to jedina stvar koju uvijek želim da neko spomene, jer to stvarno radim dobro. Nažalost, sve se svodi na kilograme, mršavljenje i trudnoće. Stoga, ova prva dva nažalost ne mogu izbjeći jer je to transparentno, ali zato je trudnoća samo moja stvar. Samo najbliži su znali za to.

Kako se vaš suprug Bogoljub osjeća?

Bogoljub je izvan sebe od sreće. Mislim, on je općenito izvan sebe od ljubavi prema našoj djeci, prema Kosti i sada prema Mili. To se kod muškaraca rijetko viđa. Toliko voli sve to, toliko je spretan oko djece da se mnoge mame, vjerujte mi, uključujući i mene, u nekim situacijama mogu sakriti. Ne pretjerujem, boljeg supruga i oca djece, žena ne može poželjeti.

Veselite li se odgoju djevojčice nakon dječaka?

Kako ne, veselim se baš! Nikad nisam pomislila da ću biti mama djevojčice. Jednom prilikom, naš dizajner i moj Juraj Zigman mi je prije dosta godina rekao: 'Marti ti si stvorena da budeš mama dječacima', što mi se nekako urezalo. Vjerujte mi, bila sam sigurna da će biti dečko. Međutim, baš sam se šokirala kad sam vidjela da je curica. I drago mi je, mala popišuljica.

Jeste li odlučili koje ćete ime dati kćerkici?

Da, odlučili smo da će se zvati Mila. Bilo mi teško, dvoumila sam se između Marli i Mila pa smo čekali da je vidimo. Stvarno je Mila. Mila je mila mamina djevojčica.

Kako bebica napreduje?

Beba je zasad super, lijepo napreduje iako smo još u bolnici. Tako da ću, tek kad dođemo doma, vidjeti što nas je snašlo. Svakako, nema stajanja jer već 26. rujna počinju koncerti. Sad su fokus opet djeca i posao. Zahvalna sam što mi posao traje dva i pol sata navečer, zbog čega se nisam morala odreći svoje prve ljubavi, nego joj samo pridružiti onu najveću.

Imate li u budućnosti želju za proširivanjem obitelji?

Za kraj, namjeravam se vratiti na našu scenu. Dosta me nema jer radim, ali želim da me ljudi vide sad odrasliju. Koliko god je teško jer sam uvijek bila netko tko se borio za prostor u glazbi kod nas. Nisam od onih koja medijski prostor 'puni' glupostima, kao što su mršavljenje i slično, ali radimo i na tome. Veselim se svemu što me čeka, a ako se odlučimo za treću bebu, svakako ćete to saznati kad beba stigne. Tako da, te planove neću otkrivati.