Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivana Roščić: 'Moja nova uloga'

Pred njom su novi izazovi

 Izvor: Instagram

Na Toronto Film Festivalu prikazan je film ‘Stories from the Chestnut Woods’ redatelja Gregora Božića, u kojem glavnu ulogu igra Ivana Roščić. Glumica nam je otkrila što je sve morala naučiti zbog snimanja tog filma.

Story: Kakva sjećanja nosite sa snimanja filma?

Film je sniman u okolici Cividalea, u Italiji. Osim predivnog krajolika, sjećanja me vežu i uz suradnike. Divan je osjećaj raditi izvan granica, kako onih geografskih tako i unutarnjih.

Story: Koje su glavne teme filma?

Film govori o usamljenosti, o nadi za boljim životom, o nostalgiji, smrti... Glumim Martu, djevojku koja živi od berbe kestena. Sama je u selu i jedina joj je želja otići u Australiju.

Story: Za film ste morali naučiti talijanski?

Da, to je bio moj prvi susret s talijanskim. Pohađala sam privatne satove kod jedne zagrebačke Talijanke Bendette. Kako je na setu bio i dio talijanske ekipe, svi su mi pomogli da se osjećam sigurno. Najteži mi je bio prvi dan snimanja, ali jednom kad sam ‘probila zid’, više nisam mislila na jezik.

Story: Kakva je bila suradnja sa stranim kolegama?

Lijep je osjećaj biti na setu gdje su svi stranci. To je i način da upoznaš iste stvari iz druge perspektive. Redatelj iz Slovenije, kostimografkinja iz Berlina, direktor fotografije iz Barcelone, mnogo filmske ekipe iz Rima... svi smo marljivo radili, ali i uživali.

Story: Na projekciju filma u Toronto niste mogli ići zbog premijere ‘Malograđana’ u režiji Paola Magellija u Gavelli.

Bliži se premijera, u kazalištu smo stalno, radi se. Zaželjela sam se kazališta.

Magazin

Royals