Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Glumica tvrdi da muški i ženski spol više ne postoje

Autor I.K.K.
Autor I.K.K.

Svi smo mi transseksualci?

Izvor: Profimedia

Vremešna vrhunska glumica Helen Mirren, koja je nagrađena Oskarom za ulogu britanske kraljice u filmu 'The Queen', izjavila je u razgovoru za Radio Times kako ne vjeruje u 'binarnu seksualnost', odnosno da je spolnost ljudi strogo odijeljena na muški i ženski spol, te kako je granica koja ih dijeli izblijedila. Stala je tako na stranu 27-godišnjeg britanskog glazbenika i oskarovca Sama Smitha, koji se nedavno izjasnio kao 'nebinaran' i zahtjeva da ga se oslovljava s 'oni', a ne 'on'.

Helen Mirren Izvor: Profimedia

Britanska veteranka glume tvrdi kako je do tog zaključka došla nakon godina provedenih u filmskoj industriji, gdje je primijetila da su među glumcima i glumicama granice toga što znači biti muško i žensko postale jedva vidljive i fluidne. Rekla je kako su mnogi od 'macho' glumaca koji su postali seks simboli, posjedovali jake ženske kvalitete, te se stoga zapitala postoji li uopće muški i ženski rod.

Sam Smith Izvor: Instagram

'Već davno sam zaključila kako postoji bijela i crna boja, a svi mi smo negdje u sredini u toj predivnoj mješavini muškog i ženskog. Ne postoji binarna seksualnost, da ste ili muško ili žensko. Ne vjerujem u to. Toliko muževnih glumaca su zapravo vrlo feminizirani, a ženske glumice često imaju u sebi i jaku mušku stranu', rekla je 74-godišnja oskarovka i dodala kako mrzi pričati o svojim osjećajima, kako ne voli ići doktorima i kako se odlično snalazi s kartama gradova i orijentacijom u prostoru, što su inače tipično muške karakteristike. 'Usprkos tome, sigurno izgledam kao žena', naglasila je.

Izvor: Story

Otkrila je i kako je već sa 13 godina prvi put primijetila da postoje nejednakosti između muškaraca i žena, i kako smatra da su muškarci, bez obzira što je kroz život imala predivne muške partnere, velikim dijelom odgovorni za 'uništavanje koje vidimo u svijetu, kao što su rat, represija, mržnja i ostale loše stvari u svijetu. Ali i žene često imaju prste u tome ili puštaju da se to događa, tako da nisu ni one sasvim bez grijeha po tom pitanju'. 

Podsjetimo, glumica je od 1997. u braku sa 74-godišnjim filmskim redateljem Taylor Hackfordom, koji je režirao veliki hit s Richardom Gereom 'Oficir i džentlmen'.

Tagovi

Najčitanije

Najnovije

loader