Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Remi: 'Dobro došli u moje novo gnijezdo'

Autor Antonija Nazor
Autor Antonija Nazor

Pjevačica grupe Elemental, Mirela Priselac Remi, samo za prilog Story home otvara vrata svoga novouređenog doma i otkriva odakle je crpila inspiraciju te što stoji iza svakog pomno odabranog detalja

Izvor: Dražen Kokorić

Pjevačica grupe Elemental, Mirela Priselac Remi, mjesecima je strpljivo i pažljivo uređivala svoj novi stan, najvažniju i najintimniju životnu oazu. Sve­strana glazbenica odlučila se za prostor koji odiše skandinavskim minimalizmom, jednostavnim linijama i neutralnim tonovima, a sav namještaj i dekorativne detalje pronašla je u JYSK-u.

Remi Izvor: Dražen Kokorić

'Samo je promjena stalna, reče mudri Heraklit. I njegove pronicljive riječi primjenjujem u životu - mijenjam glazbene žanrove, životne stilove, estetiku i fokus. A baš u vrijeme kad mi se, u sklopu sve te mijene, najviše svidio skandinavski dizajn, dopalo me da uređujem svoj prvi stan. Nisam ni znala da se ono što mi najviše privlači oko naziva skandinavski minimalizam. To sam otkrila pretražujući internet u potrazi za stilom koji bi sumirao ono što volim - prirodne materijale, nenametljive boje, mnogo prirodnog svjetla, monokromatski pristup i život u skladu s prirodom. U dvije riječi - skandinavski dizajn', ističe Remi.

Remi Izvor: Dražen Kokorić

Prije godinu dana počela je uzgajati sobne biljke, a one su danas dio njezina stana. 'Vratila sam se prirodi koju sam napustila kad sam se preselila. Naime, djetinjstvo sam provela u šumi Zelengaj pa sam šumske boje i materijale prenijela u boju kauča i odabir fotelja u novom stanu kako bih bila bliže miru šume - objasnila je. A koliku je pozornost posvetila prirodnom svjetlu i rasvjeti? Gradska svjetla uvijek me prate, a oživjela sam ih u prostoru svijećama i lučicama koje volim staviti posvuda pa navečer daju poseban ugođaj. Nakon godina provedenih po tamnim podstanarskim stanovima, shvatila sam da će mi velika količina sunčeve svjetlosti biti imperativ u novom stanu. Zato sam ugradila velike prozore i odlučila zaboraviti zastore kako bih iskoristila svaku sunčevu zraku', istaknula je.

Remi Izvor: Dražen Kokorić

Oslanjajući se na inspirativne boje i taktilne materijale, istodobno uvodeći i nove kombinacije, alegorijski je podcrtala značenje svog novog doma: 'Odabrala sam stan na osmom katu s kojeg puca nevjerojatan pogled na Zag­reb. Lastavica sam i uvijek letim prema suncu, ali se znam i vratiti kući, na mjesto gdje se osjećam sigurno i ugodno. U svoje gnijezdo'.

JYSK - riječ stručnjaka

Fokus je na dnevnom boravku koji izvrsno funkcionira u otvorenom prostoru s blagovaonicom, mini uredom i kuhinjom.

Prostor odiše skandinavskim minimalizmom jednostavnih linija, nenametljivih tonova i s puno biljaka. Uz mnogo bijelih ploha, prevladavaju prirodne nijanse poput zelenih i smeđih tonova, gdje kombiniramo industrijski stil s metalnim detaljima koji se izvrsno nadopunjuju s pletenim, kožnim i bambus elementima te puno biljaka.

Remi se kao ljubiteljica biljaka savršeno uklapa u ovaj životni prostor, a upravo ti mali detalji, poput lampica i svijeća, prostoru daju toplinu. Centralno mjesto zauzima smaragdno zeleni trosjed, koji je imitacija dizajna 70-ih godina i jednostavno plijeni pozornost.

Ovim laganim i jednostavnim stilom vraćamo se osnovama i težimo udobnosti i miru, koji je više nego potreban nakon užurbanoga životnog ritma uz brojne koncerte i studijska snimanja. Oslanjajući se na inspirativne boje i taktilne materijale, stilski smo se fokusirali na dobro poznate kompozicije materijala, istodobno uvodeći i nove kombinacije.

Najčitanije

NAJNOVIJE

loader