Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Preminuo glumac koji se borio za djecu žrtve nasilja

Autor I.K.K.
Autor I.K.K.

Zvali su ga 'komičarom koji plače'

Izvor: Profimedia

Američki glumac i komičar Rip Taylor, kojeg su zvali i 'komičarom koji plače', umro je u 84. godini u svom domu na Beverly Hillsu, javljaju svjetski mediji. Vijest je objavio njegov predstavnik za medije Harlan Boll, ne navodeći uzrok smrti. Rip je bio jedinstven i poznat po tome što bi svoju publiku znao zasuti hrpom konfeta, a nosio je i prepoznatljive guste brkove, ekstravagantnu odjeću i razmetljivi, kričavi nakit.

Rip Taylor Izvor: Profimedia

 Pravog imena Charles Elemer Taylor. Jr., Rip je rođen u Washigntonu 1935. godine. Kao žrtva zlostavljanja u djetinjstvu, posvetio je život borbi za prava djece žrtve nasilja i bio glasnogovornik udruga koje pomažu takvoj djeci. Nakon što se vratio u SAD nakon služenja u Korejskom ratu, počeo se 60-ih probijati u showbiz industriji nastupima u The Ed Sullivan showu i Merv Griffin showu. Bio je voditelj brojnih kvizova igre, a najviše ga je proslavio beauty show '1.98 dolara', u kojem su se natjecatelji borili za nagrade po pravilima natjecanja ljepote.

Rip Taylor Izvor: Profimedia

Osim kao voditelj, zabavljao je publiku i kao glumac u serijama 'The Brady Bunch Variety Hour' i sapunici 'Santa Barbara', a nastupio je i na velikim ekranima u hollywoodskim  hitovima poput' Wayne's World 2', 'Indecent Proposal', 'Chatterbox!', 'Jackass 3D' i 'Tom & Jerry: The Movie'.

Rip Taylor Izvor: Profimedia

Posebno prijateljstvo Rip je gajio s scenaristom Simpsona Timom Longom. 'Ne samo što je bio dobar i smiješan čovjek - i hrabar glasnogovornik za djecu žrtvu nasilja - Rip je bio i predmet meni osobno najsmiješnije šale koju smo ikada smislili u Simpsonima, u kojoj su se mrtvi celebovi dizali iz groba da bi se žalili kako se njihove fotografije koriste da bi se povećala prodaja proizvoda', napisao je Tim na Twitteru opraštajući se od voljenog kolege.

Tagovi

Najčitanije

Najnovije

loader