Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

'Bilo je trenutaka kad sam htjela odustati'

Autor N.R.
Autor N.R.

Za Story.hr je ispričala sve ono što je proživjela zbog ogromne ljubavi

Izvor: Facebook

'Najveća prednost udomljavanja definitivno je ljubav i zahvalnost koju dobijete od udomljenog psa', rekla je Gloria Malin, vlasnica Udruge S-PAS koja udomljava napuštene pse o kojima se potom brine i kojima traži 'zauvijek dom'. Prije tri godina odlučila je promijeniti svoj, ali i život čovjekovim najboljim prijateljima, psima. Za Story.hr otkriva što sve ovaj 'posao' donosi, ali i s kakvim se sve situacijama susrela.

'Moja priča sa psima, ja volim reći, počinje onog dana kada sam rođena. Za ovakav način života trebaš imati puno više', započela je 22-godišnjakinja kojoj je ljubav prema životinjama donijela puno odricanja i gubitka, kako ona kaže, lažnih prijatelja. Za ovu mladu djevojku svaki dan donosi nove izazove, što nikada ne skriva. Ono što joj itekako pomaže je podrška najbližih. 'Podršku svih imam doista od samog početka, od obitelji do prijatelja i divnih ljudi koje sam upoznala u ovom svijetu. Dečko mi pomaže oko svega, u tolikoj mjeri da je cijeli godišnji odmor proveo sa mnom i psima', rekla nam je. Iako je do sada već udomljeno puno pasa, onog prvog nikada neće zaboraviti.

'Prvog psa kojeg smo udomili kao svog smo izvukli iz kontejnera u Petrinji. Bila je to kujica bernskog planinskog psa i berniji su od tada dobili posebno mjesto u mom srcu', prisjetila se Gloria čije srce je dotaknula i priča kujice koju su spasili sa zagrebačkih ulica. 'Svi su mislili da je zapravo već uginula, borili smo se nekoliko tjedana no nažalost njeno tijelo je bilo preslabo. Ipak, bilo je lakše oprostiti se uz činjenicu da je umrla sita, na toplom uz svoje ljude i čopor', emotivna je Gloria.

Udomljavanje je u posljednje vrijeme sve češća tema u medijima, zbog čega je udruga ove 22-godišnjakinje postala uistinu prepoznatljiva. 'Udomljavanjem psa iz udruge ili skloništa spašavate dva života - psa kojeg uzimate i psa kojem otvarate mjesto', iskrena je djevojka koja trenutno brine o preko 20 pasa. Iako nemaju svi traumatičnu priču iza sebe, spominje situacije koje su uistinu teške i tužne. 'Kao najgoru pamtimo Heroja s presječenim vratom od lanca, Liska s nekoliko fraktura čeljusti, Hope koje je došla nepokretna i nakon deset dana napravila prve korake', emotivna je Gloria koja se često susreće sa zdravim i neozlijeđenim psima. Unatoč svemu, jako je sretna kad pomognu psu kojeg onda cijepljenog, čipiranog, kastriranog i specijaliziranog šalju u domove.

'Od pasa iz udruge definitivno sam se posebno vezala s Dujom, Herojem, Hope, Liskom i tih nekih s teškim slučajevima, s kojima se stvori posebna veza tijekom oporavka', priznaje da joj je teško odabrati jer trenutno u svom domu ima oko 30-ak životinja, od pasa, mačaka, tvorova, kunića i zamoraca. S obzirom na to da je to velik broj životinja, uz pomoć volontera i donacija uspijeva hraniti, čistiti i šetati životinje. 'Bilo je trenutaka kada sam poželjela odustati. Najteže je opraštanje od bolesnih i starih, ali sve su to momenti koje volim reći da dođu s 'lošim danom' i uvijek si kažemo 'sutra je novi dan i nove pobjede', zaključila je Gloria koja već nekoliko godina spašava živote drugih.

Najčitanije

Najnovije

loader