Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Goran Bregović u skroz novoj svjetskoj ulozi

To se ne nudi bilo kome

 Izvor: Story

Jednom od najuspješnijih regionalnih glazbenika u svijetu i bivšem članu grupe Bijelo Dugme ukazana je velika čast. Goran Bregović postao je regionalni ambasador UNICEF-a, organizacije u sklopu UN-a koja se brine za prava i boljitak djece, a povodom toga legendarni umjetnik oglasio se i na društvenim mrežama.


Prestižno priznanje 69-godišnji tektopisac i skladatelj dobio je na konferenciji u Beogradu, nekoliko sati nakon što je stigao iz Kanade.

'Bilo da smo roditelji ili ne, želja da očekujemo više za buduće generacije, kao što smo mi imali - bolje prilike, mir, uspjeh - je univerzalna. Počašćen sam što sam postao partner UNICEF-a da bih koristio svoj glas da pomognem u zaštiti povrijeđene djece', napisao je glazbenik na svojoj Facebook stranici.

 Izvor: Story

UNICEF je inače vodeća humanitarna i razvojna agencija koja se već 70 godina brine o pravima i potrebama djece u cijelom svijetu, a financira se dragovoljnim prilozima vlada, fondacija i građana te partnerstvima s poslovnim sektorom. Što se tiče Bregovićeva djetinjstva, on je jednom prilikom otkrio kako su njegovi mladi dani bili ispunjeni problemima s drogom, ali iz toga je izvukao pouku koju je prenio svim mladima. 

'Imao sam problem s drogom već s 18 godina. Majka je to primijetila i morao sam joj obećati da više neću svirati. Droga nije dobra i to treba govoriti. Nikome nije dobro donijela. Previše je štete, a malo zabave. Ima manje štetnih, a boljih zabava', rekao je autor brojnih nezaboravnih hitova Bijelog Dugmeta, koje je 70-ih i 80-ih bio najpopularniji bend u bivšoj Jugoslaviji.

Magazin

Royals