Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Bivša spremačica Tarika Filipovića osuđena za krađu nakita

Autor I.G.
Autor I.G.

Sudac donio odluku

Izvor: Pixsell/Goran Stanzi

Danas je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nekadašnja spremačica bračnog para Filipović, 51-godišnja Anica Jurilj, osuđena je za krađu nakita koja se u obitelji Filipović dogodila 2013. godine. Iako se na sudu nije pojavila niti optužena niti Tarik i Lejla, sudac Općinskog kaznenog suda objavio je nepravomoćnu presudu.

Anica Jurilj Izvor: Pixsell/Goran Stanzi

Bivša spremačica proglašena je krivom jer je iz stana uzela i za sebe zadržala veću količinu nakita i dukata, čija se točna vrijednost ne zna, ali je svakako veća od 1000 kuna. Također, ukrala je 100 kanadskih dolara Lejlinoj majci Fahimi. Anica Jurilj osuđena je na godinu dana uvjetno s rokom kušnje od tri godine. Nakon što presuda bude pravomoćna, Tariku i Lejli mora vratiti iznos od 1 000, 01 kn, a Lejlinoj majci vratiti 1567 kn u roku od 15 dana.

Anica Jurilj Izvor: Pixsell/Goran Stanzi

'Nije bilo sporno da je nakit bio kod nje, već način na koji se našao kod optužene. Sud je njezinu obranu da joj je Tarik ubacio nakit u torbu ocijenio nevjerodostojnom. Sud nije našao nijedan razlog, odnosno motiv zašto bi Tarik i Lejla lagali, a iskaz okrivljene prije svega nije uvjerljiv, kao ni vjerodostojan. Uostalom, ona je potpisala potvrdu kod javnog bilježnika i neuvjerljivo je da, kako je rekla, nije pročitala tu potvrdu koja je duga svega nekoliko redaka. Htjela je svojom obranom izbjeći kaznenu odgovornost. Sud jedino nije prihvatio Tarikovu i Lejlinu procjenu vrijednosti nakita jer nedostaju računi, certifikati, kutije', objasnio je sudac. 

Najčitanije

Najnovije

loader