Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Optužila redatelja za brutalno silovanje: 'Bojala sam se da će me ubiti'

Autor I.K.K.
Autor I.K.K.

Bome nije ni prva

Izvor: Profimedia

Francuskinja Valentine Monnier optužila je čuvenog redatelja Romana Polanskog da ju je silovao, i to izrazito nasilno, 1975. godine u Švicarskoj kad je imala 18 godina. Njena optužba stigla je nekoliko dana prije početka prikazivanja redateljevog novog filma 'J'accuse', a nastavila se na niz optužbi drugih žena u posljednjih nekoliko godina da ih je francusko-poljski filmaš silovao. Valentine je navela kako nije podnijela tužbu protiv njega, ali ga je odlučila javno optužiti. 

roman  polanski Izvor: Profimedia

'Nisam s njim bila u vezi, ni osobnoj ni profesionalnoj, površno sam ga poznavala', ispričala je za' Le Parisien' 62-godišnja fotografkinja, koja je bila manekenka u New Yorku i glumila u nekoliko filmova tijekom 80-ih godina, poput 'Tri muškarca i kolijevka'. Priznala je kako ju je zaskočio nakon skijanja i silovao tako brutalno da se bojala da će je ubiti. Odvjetnik redatelja koji iza sebe ima filmove poput 'Rosemary's Baby', 'Chinatown' i 'Pianist', Herve Temime rekao je za taj list da Roman odlučno odbacuje optužbu za silovanje i ističe da navodni događaj od prije 45 godina nikada nije prijavljen pravosudnim tijelima.

Podsjetimo, Polanski je priznao krivnju zbog silovanja 13-godišnje maloljetnice 1977. u SAD-u i bio je osuđen na 90 dana zatvora, ali je oslobođen nakon 42 dana. Kada je doznao da mu sudac kani odrediti višegodišnju zakonsku kaznu, pobjegao je iz Sjedinjenih Država u Francusku, a otad nije kročio u SAD-e jer ta država još uvijek traži njegovo izručenje. Tijekom godina zaredale su se i optužbe drugih žena da ih je spolno zlostavljao kao tinejdžerice.

Roman Polanski Izvor: Profimedia

Za vrijeme filmskog festivala u Cannesu 2010. 52-godišnja britanska glumica Charlotte Lewis ga je optužila za silovanje kada je imala 16 godina, anonimna žena je to učinila u kolovozu 2017. za zlostavljanje koje se navodno dogodilo 1973. kada je imala 16, a u rujnu 2017. to je učinila i bivša glumica Renate Langer. Tvrdila je da ju je napao 1972. u Gstaadu kada je imala 15 godina, a redateljev odvjetnik je sve slučajeve proglasio neutemeljenim.

Najčitanije

Najnovije

loader