Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Olga Pakalović: 'Šestogodišnje dijete moram podići na noge'

Autor I.K.K.
Autor I.K.K.

'Motivacija za posao mi je visoka, a socijalni život skroman'

Izvor: Karmela Prpić

Svestrana i nagrađivana 38-godišnja glumica Olga Pakalović, koju upravo gledamo u seriji Nove TV  ‘Drugo ime ljubavi’ kao Karmelu, profesoricu u mjesnoj školi koja se pretjerano posvetila sinu jer nije imala sreće u izboru supruga, za Studio je govorila o samohranom majčinstvu i radu na sapunicama. Kazala je kako joj nije teško raditi na sapunicama jer već ima iskustvo igranja u popularnim serijama, bila je sudionica serije 'Čista ljubav' i glumila je u različitim sitcomima...

'Za to sam školovana i to me ispunjava na kreativnom nivou. Kada se odlučim na takvo putovanje, u obzir uzimam sve strane prihvaćenog posla. Trenutno me, zbog procesa rada, nema dovoljno u privatnom životu. No moja motivacija za posao je, s druge strane, visoka upravo zbog životnih prioriteta. U razdoblju sam kada moram dijete od šest godina staviti na noge. U poslu sve ima rok trajanja i mirnija sam i raspoloženija kad sve prođe. Ne bojim se konteksta sapunice, motivi i prioriteti su mi se posložili. S poslom je dobro upravo ovako kako jest', rekla je samohrana majka šestogodišnje djevojčice Gale koja će iduće godine u osnovnu školu.

Olga Pakalović Izvor: Karmela Prpić

U slobodno vrijeme orijentirana je na stanovanje i majčinstvo. 'Jesam, da, i prirodno mi je to. Iako nekad poželim više svog intimnog prostora. Ali i ova će gužva proći... Prije poroda sam upisala violončelo, voljela bih ga svirati pod starije dane. Aktivna sam u dječjim događajima, znam sve o muzejima, dječjoj literaturi i dobro mi dođe povratak na bazu, godi mi i hrani me. Iako je moj vlastiti socijalni kontekst zapušten, ne ulažem energiju da nešto nadoknadim', kazala je.

U trećoj sezoni dramske serije 'Novine' pojavit će se opet lik Alenke, karijeristice, urednice lišene ideala struke, a s puno želje za osobnim napretkom, te ne baš najboljeg intimnog života. 'Matanićeve ‘Novine’ su prva serija koja me izvukla iz izolacije nakon poroda, dala mi je priliku da u glumačkom smislu budem nešto drugo od uobičajenog. Volim Alenku, džunglu destrukcije, sivilo likova u političkoj svakodnevici koju serija prikazuje. Alenka je u trećoj sezoni stigla do zamjenice gradonačelnika i ima jasne ideje i motive kako to upregnuti u svoju korist. No ona je sitna riba i ranjiva žena… ', rekla je o  3. sezoni 'Novina'.

U 'Drugo ime ljubavi' tumači slojeviti lik Karmele, vrijedne žene koja se, zbog silne prethodne želje za djetetom, posvetila maksimalno svojem sinu, no u svemu tome nije imala sreće u izboru supruga ili ga je zanemarila, a njega tumači glumac MIslav Čavajda. 'Karmela je uložila jako puno energije u svoju sliku obitelji, kako da bude žena i majka. U toj ideji ne želi vidjeti kako stvari zapravo stoje. U neprestanom je strahu da opet ne izgubi dijete, što joj se već jednom dogodilo. Postaje lišena svih spontanosti, preuzima je kontrola, strah i čini dobitnu kombinaciju za ogorčenje. Ne može preuzeti odgovornost za svoje stanje i ostaje u toksičnom braku', objasnila je.

Olga Pakalović Izvor: Dražen Kokorić

Danas prvakinja Drame zagrebačkog HNK, bila je u istom kazalištu Marinkovićeva Glorija, Krležina sestra Angelika, kao i Čehovljeva Olga, a dobitnica je velikog broja kazališnih i filmskih nagrada. Ova godine je dobila nagradu za ulogu Sanje u predstavi 'Svaki tvoj rođendan' na Marulovim danima.

'Po godinama na granici sam između uloga zaručnica i mama, bliža sam zapravo mamama. Nemam potrebu nešto posebno igrati. Više mi je izazov i znatiželja pronaći ključ u nečemu što naizgled nema rješenja. Izazovi me pale. Sve ono što je izvan zone komfora. Energična sam i nemirna te volim komediju, neverbalni teatar, ples, naravno, nezaobilaznu dramu i melodramu...Volim pronaći ključ scenskih osobnosti udaljenijih od mene same. Teže je, ali izazovnije, a cijeli taj proces dođe mi kao svojevrsno čišćenje i učenje o sebi...', zaključila je.

Najčitanije

Najnovije

loader