Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

'Nerado sebe gledam golog'

Autor Nikolina Guja
Autor Nikolina Guja

Glumac Nicholas Hoult govori o svojoj najnovijoj ulozi, osvrće se na početke karijere i priznaje kako ponekad ima noćne more da će zaboraviti tekst na snimanju važne scene, a otkriva i čega se još užasava

Izvor: Profimedia

Proslavio se još kao klinac u filmu ‘Sve o jednom dječaku’ u kojem je glumio uz slavnog Hugha Granta. Danas je 29-godišnji Nicholas Hoult i sam među najpoželjnijim holivudskim frajerima i najtraženijim glumcima. Nakon uloge u sjajnoj seriji ‘Nabrijani’ te Hanka u ‘X-Menu’ i zombija u ‘Toplim tijelima’, Hoult je utjelovio jednog od najvećih izumitelja - Nikolu Teslu u filmu ‘Rat struja’ koji se trenutačno prikazuje u kinima. Iako, kako kaže, prezire govoriti o privatnom životu, poznato je da dvije i pol godine ljubi 26-godišnju manekenku Bryanu Holly s kojom je prošle godine dobio dijete.

Story: U životopis ste dodali ulogu Nikole Tesle u filmu ‘Rat struja’. Kakav je osjećaj bio kada ste doznali da ćete utjeloviti jednog od najvećih znanstvenika i izumitelja?

Osjećao sam se polaskano što ću igrati genija bez čijih izuma svijet danas ne bi mogao funkcionirati. Povijesna drama donosi priču o glasovitom rivalstvu Thomasa Alve Edisona i Georgea Westinghousea koji je promicao Tesline ideje. Dvije godine nakon predstavljanja na festivalu u Torontu, film je uz podosta preinaka u listopadu napokon bio spreman za globalnu distribuciju. Morao sam skinuti osam do deset kilograma za ulogu, a to sam postigao jogom. Zapravo sam na snimanju mnogo toga naučio o Tesli.

Story: Što vas se najviše dojmilo?

To što je Tesla doista bio čudak, ali pozitivan. Nije podnosio breskve, bio je strastveni kavopija, a shvatio je da ne uživa u kavi kao napitku nego u njezinu mirisu pa je naručivao kavu kako bi je mirisao. Manijakalno se bojao bacila zbog čega se nije rukovao, a na večerama bi mu morali servirati desetke toplih ubrusa kojima je neprekidno brisao ruke.

Nicholas Hoult Izvor: Profimedia

Story: Kada ste shvatili da se želite baviti glumom?

Vrlo rano. Imao sam prekrasno djetinjstvo jer sam odrastao uz dvije sestre i brata. Moj otac Roger bio je pilot, a majka Glenis učiteljica klavira. Oduvijek me više zanimalo majčino zvanje nego tatina avanturistička profesija pa sam put prema pozornici počeo sviranjem trombona i pjevanjem u zboru. Imao sam samo tri godine kada sam prvi put izišao na pozornicu. No gluma, koja je također privukla brata i sestre, pobijedila je pa sam od najranijih školskih dana sudjelovao u predstavama. Nakon dosta pojavljivanja u britanskim serijama, kao i hrpa mojih vršnjaka došao sam na audiciju za film ‘Sve o jednom dječaku’, adaptaciju hita Nicka Hornbyja. Pojavio sam se u školskoj uniformi i maminim cipelama jer sam svoje od uzbuđenja zaboravio.

Story: Upravo u tom filmu glumili ste s Hughom Grantom, jednim od najpoznatijih britanskih glumaca. Jeste li nakon filma ostali u kontaktu?

Nismo, sreo sam ga samo nekoliko puta nakon toga. Imao sam tada samo 11 godina, a Hugh je bio u četrdesetima. Nije ni bilo razloga da se nastavimo družiti. Cijenim ga i kao glumca i kao čovjeka, ipak sam svoju prvu pravu ulogu ostvario uz njega. Dao mi je korisne savjete koje sam nastavio primjenjivati i u kasnijim ulogama.

Story: Jeste li u tinejdžerskim danima radili neki drugi posao osim što ste glumili?

Radio sam u sportskom centru na recepciji, a možda najdraži posao, osim glume naravno, bio mi je kada sam s prijateljem bio DJ na dječjim rođendanima. Volio bih ponoviti to.

Story: Izjavili ste da nemate problema skinuti se pred kamerama. Je li vam ipak neugodno gledati te scene na TV-u?

O, da! Itekako mi je neugodno. Najviše na svijetu mrzim gledati sebe, ne samo golog nego općenito. Zacrvenim se i puls mi se ubrza pa to radije izbjegavam. Mislio sam da će to s vremenom proći, ali više nisam toliko optimističan.

Nicholas Hoult Izvor: Profimedia

Story: Čega se u životu najviše plašite?

Ponekad imam noćne more i bojim se da ću zaboraviti tekst tijekom snimanja važne scene. Osim toga, strah me samoće, ne bih se se nikada volio naći u takvoj situaciji. Ona zaista ostavlja ozbiljne posljedice na čovjekovo zdravlje i vodi do teških depresivnih stanja. U jednom sam se razdoblju života osjećao usamljeno i ne bih volio to ponovno iskusiti.

Story: Mnoge je prošle godine iznenadila vijest da ste s djevojkom Bryanom Holly dobili dijete. Zašto ste to skrivali?

Ne volim govoriti o privatnom životu. Od­bijam otkriti ime, spol i objavljivati privatne fotografije na društvenim mrežama. O Bryani također nikada nisam želio govoriti, potvrdio sam da izlazimo od 2017. godine. Volim intimu čuvati za sebe i ona mi je poput zaključavanja stana. Znam da će se brzo doznati spol djeteta, ali zasad je to moja dragocjena sitnica koju čuvam.

Story: Je li se nešto promijenilo u vašem životu otkako ste postali otac?

Više cijenim slobodno vrijeme. Vrlo brzo odgovaram na intervjuima jer se žurim kući. Ponekad sam iscrpljen do iznemoglosti, ali zar nije ista situacija kod svih roditelja? Imam trunčicu slobodnog vremena.

Story: Kako ga onda provodite?

Volim otići na košarku s prijateljima. Košarka je definitivno sport koji me uvijek uspije podići na noge. Treba samo imati super ekipu od pet ili više igrača i pucati na koš. Da nisam glumac, možda bih bio košarkaš.

Najčitanije

Najnovije

loader