Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Možete li prepoznati ove poznate Hrvate?

Autor A.S.
Autor A.S.

Prisjetili se prošlosti

Izvor: Instagram

U 2019. godini obilježava se 30 godina Konvencije o pravima djeteta. Konvencija predstavlja temeljni dokument po kojemu djeluje UNICEF, a do danas ju je prihvatilo 196 država, među kojima i Hrvatska. Iako je do danas učinjeno mnogo za prava djece, poznati Hrvati misle da se hrvatskim djevojčicama i dječacima može pomoći još i više. Stoga su odlučili priključiti se akciji objavljivanjem fotografija nekih od omiljenih uspomena iz svog djetinjstva. 

Antonia Matković Šerić, pjevačica grupe Pavel, jedna je od njih. 'Kad sam bila mala voljela sam Božić, glupiranje i ljuljanje. Ništa se nije promijenilo ni dan-danas. Sretna djeca su temelj zdravog društva!', napisala je Antonia i pozvala svoje pratitelje da učine isto kao i one te podijele fotografiju s hashtagom #ZaSvakoDijete.

Mario Valentić, bivši glumac te sada fitness trener, podijelio je dragu uspomenu na svoju baku i otkrio da su upravo odlasci k njoj na selo u njemu izgradili ljubav prema prirodi. 'Imao sam sreće što sam imao tako sretno djetinjstvo jer sam svaki slobodni trenutak provodio kod bake na selu uživajući u prirodi i sa životinjama. Na neki način me to i definiralo jer danas mi dan ne može proći bez odlaska u prirodu', napisao je.  

Manekenka Anita Dujić prisjetila se lijepih dana koje je provodila na otoku Čiovu nazvavši taj period 'idiličnim'. 'Sjećam se igranja u šumi, natjecanja tko će se prije popeti na stablo i doći doma sa smolom u kosi. Sjećam se dugih, toplih dana na plaži i ljetnih noći koje smo proveli buljeći u čarobne zvijezde. Moje djetinjstvo je bilo obojano najljepšim bojama, a to je najmanje što svako dijete zaslužuje. Na današnji dan prije 30 godina svijet je dao obećanje da će svoj djeci biti osigurana jednaka prava. Svatko dijete zasluzuje sreću, ljubav, nadu. Sretna djeca danas, zdravi odrasli ljudi sutra', napisala je Anita. 

Voditeljica Nevena Rendelli na svoj račun se pak našalila. 'Ovaj dečko razbijenih koljena sam zapravo ja, otprilike u dobi mojih starijih djevojčica. Imala sam savršeno bezbrižno djetinjstvo, trcala plažama i šumama dok me mama pokušavala uhvatiti i nahraniti (povijest se uvijek ponavlja) i živjela sam u mjehuriću sreće misleći da sva djeca tako žive! Svojim djevojčicama ali i svoj drugoj djeci želim priliku za jednako bezbrižno i veselo djetinjstvo bez razmišljanja o problemima nas odraslih.', napisala je majka triju kćeri, Lee, Mare i Vite. 

'Bila je to 1978. godina: kada su se filmski djelatnici suočili s velikim problemom. Djed Mraz se razbolio. Podjela poklona bez njega nije bila opcija! Što mislite tko je uskočio u ulogu? Moja mama Božidarka', prisjetila se jedne od omiljenih uspomena glumica Bojana Gregorić Vejzović i dodala kako bi htjela da se samo s ovakvim problemima djeca i roditelji susreću. 

Ana Radišić, RTL-ova voditeljica, podijelila je fotografiju koja ju, kako kaže, podsjeća na toplinu i ljubav djetinjstva. 'Snovi, igra, zajedništvo, obitelj, glazaba. Svi naši snovi koje smo zahvaljujući roditeljima živjeli, zahvaljujući njihovoj ljubavi, toplini,podršci i vjeri u nas', napisala je Ana i dodala kako svako dijete ima pravo na snove i na istu ljubav. 


Najčitanije

Najnovije

loader