Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Legendarni nogometaš preživljavao perući posuđe

Autor J.P.B.
Autor J.P.B.

Od trnja do zvijezda

Izvor: Profimedia

Nizozemac Virgil van Dijk danas je jedan od najuspješnijih nogometaša na svijetu, međutim, njegov put do statusa jedne od najvećih zvijezda engleskog Liverpoola i nije bio tako lagan, prenosi Daily Mail. Štoviše, njegova je životna priča poprilično teška. 

Naime, kada je Virgil imao samo 12 godina, njegov je otac otišao i ostavio ga s majkom, što mu ovaj 27-godišnjak nikada nije oprostio. U tinejdžerskim godinama, kako bi prehranio sebe i majku, najplaćeniji je branič na svijetu džeparac zarađivao perući posuđe u jednom restoranu, a vlasnik danas ne može vjerovati da je baš u njegovoj kuhinji radio jedan od najbogatijih nogometaša na svijetu, koji zarađuje vrtoglavih deset milijuna funti godišnje. 

'Morao sam ponoviti cifru kad sam čuo. Još ne mogu vjerovati! Apsolutno 'ludi' iznos novca', čudi se nekadašnji nogometašev šef i nastavlja: 'Bio je dobar radnik. Uvijek je dobro prao i pošteno obavljao svoj posao. Jednom sam mu rekao: 'Peri više suđa i prestani se truditi postati nogometš, ovdje barem možeš nešto zaraditi'', ispričao je vlasnik restorana. Srećom, Virgil ga nije poslušao, zbog čega mu danas karijera cvijeta. No, ulazak u svijet profesionalnog nogometa nije značio i kraj životnim nedaćama ovog sportaša. Naime, sa samo 20 godina dijagnosticirana mu je upala i trovanje bubrega, a koliko je stanje bilo loše govori i činjenica da je tada primio bolesničko pomazanje. 

'Sjećam se da sam ležao u krevetu i vidio samo cijevi oko sebe. Moje je tijelo bilo bespomoćno. Prvi puta u životu nogomet mi je bio nevažan. Majka i ja smo se molili Bogu i prolazili kroz različite scenarije. U jednom trenu dali su mi da potpišem neke papire, bila je to neka vrsta oporuke. Gledao sam smrti u oči i nije bilo ugodno', ispričao je nogometaš. 

Srećom, teško zdravstveno stanje sada je iza njega, pa punim plućima, osim u poslovnom, Virgil uživa i u privatnom životu. Već je šest godina u braku sa Rike, svojom ljubavi iz djetinjstva, a par ima i dvije kćeri. 

Najčitanije

Najnovije

loader