Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Domaća pjevačica: 'Ova diploma za mene puno je više od titule'

Autor I.K.K.
Autor I.K.K.

Ispričala je sve o svom velikom uspjehu

Izvor: Maja Bajamić/privatni album

Mnogima se čini da se život javne osobe sastoji samo od glamura, zabava i fotografiranja no iza njega stoji i puno rada i odricanja. Zato je još veći uspjeh kad takva osoba uz karijeru stigne studirati i magistrirati na sveučilištu, a upravo to pošlo je za rukom pjevačici Maji Bajamić, 28-godišnjoj Splićanki koju je javnost upoznala još 2011. godine kada se pojavila u showu RTL-a 'Hrvatska traži zvijezdu'. Osim glasom, srca šire publike osvojila je i nevjerojatnim transformacijama u showu 'Tvoje lice zvuči poznato' prošle godine na Novoj TV, u kojem je odnijela pobjedu, dok danas s ponosom drži u ruci diplomu magisterija na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, koja joj je uručena nedavno na  promociji. Koji smjer je završila i koliko se za to morala žrtovati te hoće li pjevačku karijeru zamijeniti poslom u struci, Maja je otkrila samo za Story.hr.

Maja Bajamić Izvor: Maja Bajamić/privatni album

Sad kad ste magistrirali, koliko vam se čini da je studij bio težak i zahtjevan? Jeste li se za ovaj uspjeh morali puno žrtvovati?

Da, magisterijem sam zaokružila jednu dugu, lijepu i doista zahtjevnu etapu svog života. Studirala sam na dvopredmetni studij sociologije i pedagogije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, kao redovna studentica. Bilo je teških trenutaka, bilo je trenutaka u kojima sam bila na izmaku snaga, psihofizički i emocionalno, no odustajanje nije bila opcija. Gledajući 'pogledom većine', ‘žrtvovala’ sam, možemo reći, cijelo pubertetsko i mladenačko doba, odnosno zbog tempa koji sam odabrala još kao dijete, (a koji je, uz redovno školovanje uključivao i još uvijek uključuje aktivno bavljenje sportom, plesom, odlaske na satove glume, pjevanja, te bivanje sa samom sobom i pisanjem tekstova, pjesama, čitanjem, itd.), nisam bila na uobičajen način dio svoje socijalne okoline. Uvijek sam osjećala, odabirala i imala ‘svoj svijet’. Imala sam ‘svoj đir’, rekli bi u mom rodnom Splitu.

Kako se osjećate sad s diplomom u ruci?

Isto kao i prije nje. No, kada kažem da sam uz sve te godine studija gradila profesionalnu glazbenu karijeru, redovito trenirala, plesala, nastupala s bendom, sudjelovala u velikim televizijskim formatima, a u najvećem i pobijedila, tada sam, po prvi put u životu na jedan poseban način doista ponosna na sebe. Inače sam vrlo kritična i kad ostvarim uspjeh, samo nastavim dalje. Ova diploma za mene je puno više od titule koju nosi u svom nazivu. Prvi put sam zastala, odlučila proslaviti, čestitala samoj sebi i zagrlila se s puno ljubavi.

Maja Bajamić Izvor: Maja Bajamić/privatni album

Jeste li proslavili s obitelji i prijateljima nakon promocije?

Jesam, ne volim velika slavlja, buku i ludila, ali volim dobru hranu. Otišla sam s obitelji u meni omiljeni restoran u Zagrebu i počastili smo se i podružili kako spada, a kad su svi otišli, ja sam iz restorana otišla u kazalište Komedija pogledati 'Aidu' i guštati do kraja. Kakva vrhunska glumačko-pjevačko-plesna postava! Sutradan sam otputovala za Split, na svadbu bliske prijateljice, tako da se slavlje nastavilo i u krugu prijatelja! Moram još nešto spomenuti. Dok smo bili u restoranu, u jednom trenutku s kapom na glavi, tiho i neprimjetno kroz restoran je prošao Gibonni. Jako vjerujem u znakove i ne vjerujem u slučajnosti, tako je on tog dana meni bio simbol slobode, glazbe i još jedna potvrda da je sada na redu glazba.

Maja Bajamić Izvor: Instagram screenshot

Koliko vam je teško bilo uskladiti pjevačku karijeru i studij?

Nije bilo lagano, uvijek sam si dizala ljestvicu i trudila se davati najviše od sebe, postizati najbolje rezultate i raditi, raditi i još malo raditi. Bilo je izazovno, često stresno, ali jako zabavno, okupano smijehom, pozitivnom energijom i pravom ljubičastom ljubavlju prema svemu čim sam se bavila. Žao mi je što nekim svojim uspjesima i pomacima nisam pridala više pažnje, obilježila i proslavila ih kako treba i što si nisam nekad pružila malo više opuštanja i odmora. Kako god, sve je bio moj odabir, guštala san i reka bi Oliver: ‘Vridilo je’.

Je li postojao trenutak u kojem ste mislili da nećete uspjeti završiti studij ili ste sumnjali u sebe?

Nije, postojali su trenuci velikog zamora i tuge, jake boli i samoće, pa i depresivnog stanja (otišla sam od obitelji vrlo rano i financijski sam vrlo rano ovisila o samoj sebi), no nikada nisam prihvatila odustajanje. Cijelo studentsko doba bila sam studentica 'u roku'. Stanje koje prethodno spominjem dogodilo se na posljednjoj godini fakulteta. Kada sam položila posljednji ispit, nisam imala snage odmah pisati diplomski rad. Osjećala sam jaku potrebu i želju za nastupima, pjevanjem, plesom, publikom, sviranjem i odmakom od svih i svega pa sam otišla pjevati na kruzer. Ima tu neko 'svitlo' što se ne gasi samo tako, i kad je najgore i kad se čini da nema izlaza. Osjećam ga od malena i kresnem šibicu i upalim ga u najnemogućijim situacijama. I eto meni vatre. (smijeh)

Maja Bajamić Izvor: Instagram screenshot

Kakvi su vam planovi za budućnost? Mislite li sad tražiti posao u pedagogiji i edukaciji sociologije ili nastavljate glazbenu karijeru?

Sada ću se po prvi put u životu prepustiti umjetnosti, onako kako osjećam u sebi, svemu što osjećam za nju i pustit ću ju da izlazi kroz sve moje pore, na sve moguće načine. Glazba, gluma, ples. I još malo glazbe, pa još malo, pa još malo. Naravno da ću, kao i dosad, upotrebljavati sva znanja i vještine koje sam stekla, kako u srednjoj Zdravstvenoj školi za medicinsku sestru, tako i na Filozofskom fakultetu, kao sociologinja i pedagoginja. Volim učiti, volim znati, volim pomagati. U nekoj budućnosti planiram vješto spojiti svoja znanja s glazbom. Život će sve donijeti kada budem spremna.

Prije ste izjavili da vam je 2018. bila najteža godina. Kakva vam je bila 2019.?

Da, 2018. je bila zeznuta. Ozljeda vratne kralježnice, iznenadan gubitak voljenog djeda pred Božić, odmah nakon što sam obranila diplomski rad, prekid veze, selidba, jedanaesta po redu u deset godina koliko sam tu, u Zagrebu. Druga polovica 2018. i prva polovica 2019. bile su dosta zeznute. No, pamtim samo sretne dane, a oni su krenuli s ljetom 2019. i novim glazbenim suradnicima i suradnjama.

Maja Bajamić Izvor: Maja Bajamić/privatni album

Prošle godine u travnju viđeni ste na zagrebačkoj špici u opuštenoj šetnji sa sportskim trenerom Goranom Kontićem, za koga se šuškalo da vam je dečko. Postoji li trenutno muškarac koji ima posebno mjesto u vašem srcu?

Postoje dva. S njima radim glazbu i posebni su, jer osim što su kreativni, vrijedni i znaju što rade, vrlo su obzirni i bitno im je kako ja to osjećam i vidim. U radu s njima osjećam jaku navalu pozitivne, kreativne energije i sretna sam. Velika je sreća raditi s jednim od najjačih autora ovih prostora, Dušanom Bačićem. Ako pitate za ljubav, glazba je moja jedina i najveća ljubav trenutno.

Na kojim ste projektima trenutno angažirani?

Moj novi spot za novu pjesmu ‘Suze i med’, koju potpisuje Dule izlazi 9. prosinca. Radim i na svom autorskom materijalu, glazbi i tekstovima. Također, pridružila sam se cabaretu 'Kontesa' koji se odvija u samom središtu grada i posljednjih mjesec dana pripremamo novi show pod nazivom ‘Espri De Paris’, koji potpisuje Miro Ungar, a premijera je bila 7. prosinca. Ekipa je sjajna i svake subote u 'Kontesi' moći ćete osjetiti duh Pariza te poslušati i pogledati sjajne izvođače! Ovim putem vas od srca pozivam i s ponosom pišem da su prve dvije predstave rasprodane! E, ima još nešto, ali dopustite mi da vas iznenadim (smijeh).

Tagovi

Najčitanije

Najnovije

loader