Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

NAKON ČETIRI GODINE BRAKA U obitelj domaćeg sportaša stiže prvo dijete

Autor Nikolina Kunić
Autor Nikolina Kunić

Sreća ih očekuje početkom iduće godine

Izvor: Robert Gašpert

Budući da je posljednjih sedam godina boravio u inozemstvu, jednog od naših najuspješnijih košarkaša Damjana Rudeža nismo imali priliku često vidjeti u Zag­rebu. Bivši košarkaški reprezentativac prošli je tjedan pozirao našem fotografu sa suprugom Smiljom Ninom, i to na premijeri predstave ‘Go­spoda Glembajevi’ u kazalištu Gavella. Kako su oboje jako dobri prijatelji glumca Amara Bukvića i njegove supruge, PR stručnjakinje Alme Vukičević Bukvić, s kojom se Smilja Nina poznaje još iz rodne Makarske, razlog njihova dolaska u kazalište velikim dijelom je i podrška Amaru, koji je te večeri briljirao u ulozi Leonea Glembaya.

damjan rudež Izvor: Robert Gašpert

- Drago mi je što je zablistao, bio je fenomenalan, kao i ostatak ansambla. Moram reći da je bio pravi užitak gledati predstavu, stvarno je moćna i impresivna. Sigurno ću je doći pogledati još koji put - rekao nam je 33-godišnji Da­mjan pred kojim je najljepše životno razdoblje. Kako ekskluzivno doznajemo, početkom iduće godine postat će otac. To je svakako kruna dugogodišnje ljubavi s Dalmatinkom koja mu je sve vrijeme podrška u poslu, a vjenčali su se sredinom 2015. na intimnom slavlju u krugu obitelji i kumova. I to u pauzi od brojnih obaveza koje je imao u NBA ligi. Naime, dečko s Peščenice, kako ga spominju u člancima, koji se u svijet košarke zaljubio gledajući na parketu sedam godina starijeg brata Ivana, u to je vrijeme živio američki san, igrao u Indiana Pacersima, a karijeru je nastavio u kultnim klubovima Minnesoti i Orlandu.

damjan rudež Izvor: Robert Gašpert

- Putovanja oduzimaju puno vremena, svaki drugi dan smo u avionu, letimo po cijeloj Ame­rici, utakmica je svaki drugi ili treći dan. Najteže mi je bilo prilagoditi se košarkaški na njihovu liniju za tri poena koja je udaljenija nego ona u Europi, na što sam navikao cijeli život. Trebalo mi je nekoliko mjeseci da se tome prilagodim, kao i brzini igre, jer su igrači ondje energičniji, skaču više, trče brže, svi su snažniji. A kad je riječ o životu u Americi, nije mi bilo teško prilagoditi se jer sam već promijenio toliko zemalja i klubova, ovo je bilo samo još jedno odredište. Naravno, sve što okružuje NBA je na nemjerljivo višoj razini. Kad je riječ o američkoj kulturi, Hrvatska je ionako bombardirana njome putem filmova, glazbe, serija... Cijelu karijeru igrao sam s američkim igračima pa kulturološki šok nisam osjetio jer mi se čini da sam se za to spremao cijeli život - jednom nam je prilikom opisao svoj život ondje i dodao kako mu iz Hrvatske najviše nedostaju obitelj, prijatelji, ali i domaća hrana.

damjan rudež Izvor: Robert Gašpert

- Stalno tražim gdje mogu pojesti ćevape ili sarmu, ali s obzirom na to da žena sad ide sa mnom, to će mi sigurno olakšati taj dio. I to je to, ništa mi više ne nedostaje - otkrio nam je tada 33-godišnji Zagrepčanin koji se 2017. vratio u Europu, točnije u Španjolsku, gdje je još ove godine igrao za klub Murcia.

Na pitanje kako je unatoč silnom profesional­nom uspjehu ostao čvrsto stajati na zemlji i nije dopustio da mu slava udari u glavu, rekao je: - Zato što sam do ovoga danas došao težim putem, nikada me nitko nije gurao, nikad ništa nije išlo putem veza. Znao sam svoje ciljeve i marljivo radio da ih ostvarim. Unatoč svemu, ostao sam vrlo realan, ali mislim da je moja najveće kvaliteta bila marljivost. Sve sam postigao svojim radom, u sportskom svijetu do neke najviše razine ne možeš ići prečacima i drago mi je što sam prošao sve teške puteve jer sve ovo sada cijenim još više. Volio bih da je rad karakteristika koja se veže uz mene.

Tagovi

Najčitanije

Najnovije

loader