Kićenje božićnog drvca, darivanje dobre djece, stolovi prepuni tradicionalne hrane standardni su božićni običaji. Jedan od onih koji ne zaobiđe nijednu hrvatsku obitelj je itekako priprema sarme. U kojem god dijelu Hrvatske se nalazili, ovo jelo sigurno će se naći na vašem stolu. To potvrđuje i bivša misica Maja Cvjetković Kević, koja se ove godine ohrabrila i napravila svoju prvu sarmu u životu. Cijelo iskustvo, ali i recept je podijelila za Story.hr. 

Bivša misica napravila svoju prvu sarmu ikad i podijelila recept
Instagram 

Iako je do sada sarmu jela kod mame, bake, svekrve ili u restoranu, došlo je vrijeme da po prvi put napravi svoju. 'Zvala sam baku Anđelku, jer ipak je njezina sarma za mene broj jedan. Baka mi je rekla sve što trebam kupiti', poslušala je Maja baku i s veseljem krenula.

Sarma Maje Cvjetković Kević

Potrebni sastojci: mljevena junetina i svinjetina, luk, češnjak, peršin, špek, sol, Vegeta, riža i kupus

Opisala nam je i cijeli proces i iskustvo. S obzirom da voli kuhati, za nju ovo nije bilo strano. 'Nasjeckala sam sve potrebne namirnice i sve pomiješala zajedno. Oprala sam kupus, listove odvojila i naišla na maleni problem', otkriva nam Maja i priznaje da je ponovno morala potražiti bakinu pomoć. 'Međutim, kako je moja baka moderna, nazvala me na FaceTime, uzela list kupusa, zamotanu čarapu i pokazala kako se to radi', prepričala nam je simpatična 33-godišnjakinja. Kako otkriva, bio je to poprilično humorističan, ali uspješan trenutak. 'Mislim da će moje sarme biti izrazito ukusne. Bitno da smo veseli, sretni i da je božićni ugođaj prisutan', zaključila je ponosna i sretna Maja.

Bivša misica napravila svoju prvu sarmu ikad i podijelila recept
Instagram