Iako je posljednja, međunarodna sezona RTL-ovog showa 'Ljubav na selu' davno za nama, ljubav između Kanađanina hrvatskog porijekla Srećka Ponjavića i njegove 'zlatne djevojke' Antonije Beščec, koja se 'rodila' u emisiji, još uvijek traje. Ova je 28-godišnjakinja zbog ljubavi odlučila i preseliti na drugi kraj svijeta, pa sada u Lethbridgeu u okolici Calgaryja uživa sa svojim dragim. Simpatična otočanka, koja je sredinom listopada sunčani Vir zamijenila hladnom Kanadom, ispričala nam je kako se odlučila za tako velik korak, kako je na sve reagirala njezina obitelj, na što joj se bilo najteže priviknuti u dalekoj Kanadi, ali i hoćemo li uskoro čuti i svadbena zvona. 

'Za Srećkovu obitelj kraj ove godine bio je težak jer mu se u rujnu tata razbolio pa me zamolio da odmah dođem u Kanadu kako bih mu bila podrška u tim trenucima. Željela sam biti uz svoga dečka kroz sve te teške trenutke, osjećala sam se potrebnom. Gdje god je on, tu i moja duša želi biti', priču o preseljenju započinje Antonija te otkriva koja je najveća sličnost, a koja razlika između života na Viru i onog u Lethbridgeu. 'Sličnost je da je obiteljski život na prvom mjestu, a razlika u tome što se treba priviknuti na drugu vremensku zonu, tj. na onih osam sati razlike između Hrvatske i Kanade. Srećko je jako radišan i puno ulaže u sebe. Predan je svom poslu barem 15 sati na dan, tako da mu ostaje malo vremena za razonodu i društveni život. Sve slobodno vrijeme provodimo skupa, družimo se i idemo u šetnju, u teretanu, na nogometne i hokejaške utakmice, a često spremamo tulume za najbliže prijatelje', rekla nam je Antonija, a nas je zanimalo kako je na vijest o njezinom preseljenju reagirala njezina obitelj, s obzirom da je uvijek isticala koliko je s njima bliska. 

Slično smo odgajani, u duhu kršćanske vjere i savjet mojih roditelja bio je da nastavim živjeti u tom duhu jer vjeru ne biramo, s njom smo rođeni.

  'Slično smo odgajani, u duhu kršćanske vjere i savjet mojih roditelja bio je da nastavim živjeti u tom duhu jer vjeru ne biramo, s njom smo rođeni. Svakodnevno sam u kontaktu s mojom obitelji i to mi uvelike olakšava boravak ovdje jer mi ponekad jako nedostaju. Naši se razgovori uglavnom svode na to što ću kuhati, kako što bolje urediti stan, sve one jednostavne stvari koje me ne opterećuju i ne navode na pomisao kako sam daleko od njih i puno im hvala na tome', govori Antonija, koja se trenutno priprema za blagdane.

S pripremama je, govori, počela odavno, pa je tako već okitila drvce te dekorirala stan i kuću na farmi. Proslava blagdana, dodaje, ne razlikuje se puno, iako priznaje da je 'tamo viši standard'. Kada se govori o blagdanima, nezaobilazna su tema i novogodišnje odluke, a Antonija nam je otkrila kako je ona svoje - već donijela. 'Ja sam svoje odluke donijela puno ranije, odnosno čim sam upoznala Srećka i njegovu obitelj.

Ja pucam od samopouzdanja i svjesna sam svojih kvaliteta. Smatram da mu mogu pružiti sve ono što do sada nije našao

 Znala sam da ću se u tome svemu dobro snaći, samo je bilo pitanje kako će me prihvatiti njegova obitelj i nisam se prevarila u svojoj procjeni. Srećku je ipak trebalo malo više vremena kako bi upoznao mene i moj karakter jer je u nekoliko prethodnih veza doživio razočaranja pa nije želio brzati. Ja pucam od samopouzdanja i svjesna sam svojih kvaliteta. Smatram da mu mogu pružiti sve ono što do sada nije našao. Kao što sam rekla, ja sam spremna prihvatiti njega i njegovu obitelj i iskreno cijenim svu njihovu dobrotu', iskrena je bivša kandidatkinja 'Ljubavi na selu', koja ima velike planove.

'Za sada usavršavam jezik i razmišljam jednog dana i pokrenuti svoj posao. Trenutno radim sve ono što bi nas trebalo zajedno učiniti zadovoljnima i sretnima, a to su za početak moji slavonsko-dalmatinski specijaliteti'. No, ne stvara Antonija planove samo na poslovnom planu, pa nam je tako priznala da je ispremna i na idući korak u vezi. 'Srećko i njegova obitelj mi se sviđaju, tako da sama nemam razloga biti protiv toga da ozakonimo našu vezu pa i da s prinovom nastavimo još čvršću povezanost među nama. Ja sam spremna na to, a sad je na Srećku red da se izjasni o svojim željama', zaključuje Antonija.