Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

NEOČEKIVAN RASPLET Kraljica rekla što misli o odlasku Harryja i Meghan

Autor J.P.B.
Autor J.P.B.

Ovo nitko nije očekivao

Izvor: Profimedia

Nakon što je svijet ovih dana šokirala vijest kako su, nakon nekoliko mjeseci intenzivnog pritiska od strane medija, Meghan Markle i njezin suprug, princ Harry, odlučili povući se sa svih kraljevskih dužnosti, najpoznatija se obitelj na svijetu našla u potpunom 'kaosu'. Članovi obitelji, pogotovo kraljica Elizabeta, nisu skrivali koliko su tom odlukom potreseni i razočarani. Kako bi odlučili što i kako dalje, članovi kraljevske obitelji okupili su se danas na kraljičinom imanju u Sadringhamu, a nakon sastanka koji je trajao čak dva i pol sata - još jedan šok. Naime, ubrzo nakon završetka oglasila se kraljica koja je, unatoč svemu, odlučila podržati Harryja i Meghan. 

kraljica Elizabeta II. Izvor: Profimedia

'Danas je moja obitelj vodila vrlo konstruktivnu raspravu o budućnosti mog unuka i njegove obitelji.

Moja obitelj i ja u potpunosti podržavamo Harryjevu i Meghaninu želju da kao mlada obitelj stvore novi život

 Moja obitelj i ja u potpunosti podržavamo Harryjevu i Meghaninu želju da kao mlada obitelj stvore novi život. Iako bismo voljeli da oni ostanu stalno zaposleni članovi kraljevske obitelji, razumijemo i poštujemo njihovu želju da žive samostalnijim životom kao obitelj, a da pri tome ostanu cijenjeni dio kraljevske obitelji. Harry i Meghan jasno su dali do znanja da se u svom novom životu ne žele pouzdati u javna sredstva. Stoga je dogovoreno da će nastupiti prijelazno razdoblje u kojem će vojvode od Sussexa provoditi vrijeme u Kanadi i Velikoj Britaniji. Ovo su složena pitanja o kojima će moja obitelj odlučiti i još je posla koji treba obaviti, ali zatražila sam da konačne odluke budu donesene u narednim danima', napisala je kraljica u službenoj objavi. 

Podsjetimo, Meghan i Harry prije nekoliko dana 'iz vedra neba' najavili su kako napuštaju kraljevsku obitelj i da planiraju biti financijski neovisni dok će život balansirati između Velike Britanije i Sjeverne Amerike. 'Ovakav geografski balans omogućit će nam da sina odgajamo uvažavajući kraljevsku tradiciju u kojoj je rođen, dok ćemo s druge našoj obitelji osigurati prostor i mogućnost da se usredotočimo na sljedeće poglavlje, uključujući pokretanje našeg novog dobrotvornog entiteta. Radujemo se dijeljenju svih detalja ovog uzbudljivog koraka, dok ćemo nastaviti surađivati s Njezinim Veličanstvom Kraljicom, Princem od Walesa, Vojvotkinjom od Cambridgea i ostalim važnim članovima', poručili su tada. 

loader